Melih Gökçek, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna'nın sözlerine alındı

Melih Gökçek, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna'nın sözlerine alındı

Büyükşehir Belediye Başkanı Tuna, Gökçek döneminde belediyenin 30 bin TL hafriyat geliri olduğunu, kendi döneminde ise bu gelirin 15 milyon liraya yükseldiğini söyledi. Tuna’nın sözlerine alınan Gökçek, ‘‘Bizi hırsız ilan etmiş’’ dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mustafa Tuna, katıldığı bir televizyon programında üstü kapalı biçimde Büyükşehir Belediyesi'nin eski başkanı Melih Gökçek döneminde belediyenin hafriyat gelirinin 30 bin TL olduğunu, kendi döneminde ise bu gelirin 15 milyon liraya yükseldiğini söyledi. Melih Gökçek ise, Tuna'nın bu açıklamalarıyla kendisini hırsızlıkla suçladığını iddia ederek, Twitter üzerinden bazı paylaşımlarda bulundu. Gökçek, "Tuna attığı twitte ve bir tv'de yaptığı konuşmada resmen vatandaşın gözünde bizi hırsız ilan etmiş. İnsanları aylık 15 milyon gelir elde ettiğinizi söyleyerek niçin aldatıyorsunuz" ifadelerini kullandı. Gökçek'in başkanlığı döneminde, Ankara Belediyesi'nin hafriyat işleri Ankaraspor A.Ş.'ye verilmişti. hafriyat işi, Mustafa Tuna'nın başkan olmasından sonra Mart 2018'de 10 yıllığına belediye iştiraklerinden Ankara Kültür Etkinlikleri Ticaret (ANKET) A.Ş.'ye verildi.

TUNA: GELİR 15 MİLYON LİRAYA YÜKSELDİ

Büyükşehir Belediyesi'nin gelirlerinde artış yaşandığına dikkat çeken Başkan Tuna, "Büyükşehir Belediyemizin gelirleri her geçen gün daha da artıyor. Özellikle hafriyat gelirlerini devraldıktan sonra gözle görünür bir artış söz konusu. Daha önce aylık 30 bin lira olan hafriyat gelirleri inşaat sezonunun yavaşladığı bir dönemde bile aylık 15 milyon liraya ulaştı" açıklamasında bulundu.

GÖKÇEK; BİZİ HIRSIZ İLAN ETMİŞ

Tuna'nın açıklamalarına Melih Gökçek ise, Twitter hesabından yanıt verdi. Gökçek, "Tuna attığı twitte ve bir tv'de yaptığı konuşmada resmen vatandaşın gözünde bizi hırsız ilan etmiş" diyerek, "İnsanları aylık 15 milyon gelir elde ettiğinizi söyleyerek niçin aldatıyorsunuz?" ifadesini kullandı.

AHMET GÖKÇEK'İN YÖNETİCİ OLDUĞU KULÜP 

Melih Gökçek'in başkanlığı döneminde oğlu Ahmet Gökçek'in de yöneticilik yaptığı Ankaraspor A.Ş.'ye verilen hafriyat işi, Mustafa Tuna'nın başkan olmasından sonra Mart 2018'de 10 yıllığına belediye iştiraklerinden Ankara Kültür Etkinlikleri Ticaret (ANKET) A.Ş.'ye verildi.  Gökçek'in oğlu Ahmet Gökçek'in de yöneticiliğini yaptığı Ankaraspor, 2014 yılında ismini Osmanlıspor olarak değiştirdi. Osmanlıspor, geçen yıl Süper Lig'den 1. Lig'e düştü.  Gökçek'in başkanlığı döneminde, Ankara Belediyesi'nin hafriyat işleri Ankaraspor A.Ş.'ye verilmişti. Ankaraspor A.Ş. ile dönemin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek arasındaki ilişki, sık sık bazı siyasiler tarafından gündeme getirilmişti.

UĞUR DUYAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.