Mehmet Özhaseki, yaren kıyafeti giydi

Mehmet Özhaseki, yaren kıyafeti giydi

Başkent’te yaşayan Çankırılıların düzenlediği programa katılan AK Parti’nin Ankara adayı Mehmet Özhaseki, yâren kıyafeti giydi; konukları yaren selamıyla selamladı. 

51491131_2060798650671500_2817863240439037952_n.jpgBaşkent’te yaşayan Çankırılıların düzenlediği programa katılan AK Parti’nin Ankara adayı Mehmet Özhaseki, yâren kıyafeti giydi; konukları yaren selamıyla selamladı. 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki, geçtiğimiz hafta sonu Pursaklar’daki Selçuklu Kongre ve Sanat Merkezinde düzenlenen ‘Büyük Çankırı Buluşması Birlik ve Beraberlik Gecesi'ne katıldı.

Programa AK Parti Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız, Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, AK Parti 51723353_2474735532540841_2739660720726605824_n.jpgPursaklar Belediye Başkan Adayı Ayhan Yılmaz, AK Parti Pursaklar İlçe Başkanı Servet Türkayık Çankırı Dernekler Federasyonu Başkanı Adem Can'ın yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Konuklara Çankırı’nın yarenleri gösteri yaptı.

Özhaseki’ye anonslar ve alkışlar eşliğinde yaren kıyafetleri giydirildi. 

GÜCÜMÜZ DE AKLIMIZ DA YETER

Programda konuşan Özhaseki, Ankara için çok sayıda projelerinin olduğunu belirterek, "Bizim bunları yapmaya gücümüz de aklımız da yeter. Zaten belediye bütçesinin nasıl kullanılacağı hususunda kitaplar yazan, herkese dersini veren insanlarız. Ancak daraldığımız, bunaldığımız bir yer olursa, o zaman da sırtımızı yasladığımız bir ağamız var, Allah uzun ömür versin o da Recep Tayyip Erdoğan" diye konuştu.

YAREN NEDİR?

Yâren sözlük anlamı olarak dost, arkadaş anlamındadır. 24 Yâren’in bir araya gelerek oluşturdukları topluluğa ise yâran denilmektedir. Temeli Ahilik müessesesine dayanan ve ilin sosyo-kültürel yapısına yön veren Yâran geleneği günümüzde kış mevsiminde erkekler arasında yapılan sohbet toplantılarıyla aslına sadık kalınarak yaşatılmaktadır. Yaran; Çankırı’nın geleneksel kültürünün en önemli simgesidir. Orta Asya günlerimizin izlerini de barındıran bu önemli gelenek Ahilik kültüründen de etkilenmiştir. Yaran; eğlence, dinlenme, yardımlaşma, eğitim, toplumsal dayanışma, güzel sanatlar, musiki, edebiyat,  gibi yönleriyle gerçek bir kültürel öğeler bileşimidir. Çok boyutludur. Dost, arkadaş, sırdaş anlamlarına gelen Yaranın herkes tarafından bilinen açık ve kapalı diye ikiye ayrılan olmazsa olmaz düsturları vardır.

OSMAN AKDOĞAN / HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.