Mehmet Metiner: Erdoğan, Türkiye Kürtlerinin de lideridir

Mehmet Metiner: Erdoğan, Türkiye Kürtlerinin de lideridir

AK Partili Mehmet Metiner, Kürtlerin Cumhurbaşkanı sayesinde çok şey kazandığını vurgulayarak, Erdoğan’ın Türkiye Kürtlerinin de lideri olduğunu söyledi. Metiner “Erdoğan Kürtler için seroktur, baş tacıdır” dedi.

AK Partili yazar ve eski milletvekili Mehmet Metiner, AK Parti lideri Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kürt etnik kimliğinin inkarından kaynaklı ve acılarla sarmalanmış “Kürt Sorunu”nu sonlandıran lider olduğunu belirterek, Erdoğan’a düşmanlık eden bir Kürt’ün Kürtlüğünden Kürtlük hassasiyetinden şüphe duyacağını ifade etti.

Metiner, Yeni Şafak Gazetesi’ndeki yazısında, Kürtlük hassasiyetine sahip hiçbir Kürtün, Erdoğan’a asla düşmanlık edemeyeceğini kaydetti. Yazar, “Başka bir deyişle, Erdoğan’a düşmanlık eden Kürt’ün hassasiyeti ideolojik eksende olabilir ancak asla Kürtlük temelinde olamaz. O yüzden kim ki Erdoğan’a Kürtlük adına düşmanlık ettiğini söylüyorsa, bilesiniz ki kocaman bir yalanın sahibidir. Çünkü o düşmanlığın temelinde Kürtlük hassasiyeti değil İslam karşıtı bir ideolojik hassasiyet yatıyor” dedi.

“PKK’NIN KÜRT HASSASİYETİ OLSAYDI ERDOĞAN’I BAŞ TACI EDERLERDİ”

Aynı zamanda Demokrasi ve Birlik Derneği’nin kurucu Genel Başkanı olan Metiner, isim vermeden terör örgütü PKK ve siyasi uzantısı HDP’ye işaret ederek “O malum örgütün ve partisinin zerre kadar Kürt hassasiyeti olmuş olsaydı, bırakınız Erdoğan’a düşmanlık etmeyi, bir ömür boyu Erdoğan’ı başlarına taç ederlerdi” ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak yazarı, çarpıcı değerlendirmelerini şöyle sürdürdü: “Ama onlar için Kürt inkarını ve asimilasyonunu sonlandıran, Kürtlerin ana dili olan Kürtçe’yi devlet katında muteber ve makbul bir dile dönüştüren, Kürtçe’ye kamusal alanda itibarlı bir konum kazandıran Erdoğan’ın bu yapıp ettiklerinin hiçbir kıymeti yok. Zira onlar Erdoğan’ın şahsında somutlaştırdığı değerler sistemine hiddetle ve şiddetle karşıdırlar. Kürtlük hassasiyetinden de yoksundurlar. Ama Kürt etnik kimliğinin inkarını, asimilasyonunu ve acımasız zulüm politikalarını devletin resmi ideolojisine dönüştüren CHP ile işbirliği yapmaktan kaçınmazlar.”

“ERDOĞAN KÜRTLER İÇİN SEROKTUR”

Metiner ayrıca “Bir Kürt olarak gönül rahatlığıyla şunu söylemek isterim ki, Erdoğan, Türkiye Kürtlerinin de lideridir. Erdoğan Kürtler için seroktur. Baş tacıdır. Kürtler Erdoğan’la çok şey kazanmışlardır. Erdoğan’a kaybettirmek isteyenlerin Kürtlük hassasiyetlerinden o yüzden kuşku duyulur elbet” diye yazdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.