Mehmet Bayraktutar: Atatürk gazimizdir duamızı esirgemeyiz

Mehmet Bayraktutar: Atatürk gazimizdir duamızı esirgemeyiz

Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, geçtiğimiz Cuma hutbesinde Atatürk’ün anılmadığı iddialarına tepki göstererek, “Atatürk bizim için bir gazidir. Bizler bu güzel vatanın her bir ferdine duamızı esirgemeyiz” dedi.  

Memur-Sen’e bağlı Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası (Diyanet-Sen) Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, geçtiğimiz 30 Ağustos Zafer Bayramı için camilerde okutulan hutbede, ülkenin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün anılmadığı iddialarına tepki gösterdi. 

“ATATÜRK’ÜN RUHUNA SAYGISIZLIK”

Diyanet-Sen Genel Başkanı Bayraktutar, yaptığı yazılı açıklamada belirli çevrelerin hutbe üzerinden Atatürk’ü bahane ederek ülkeyi kaosa sürüklemeye çalıştığını kaydederek özetle şunları söyledi: “Mustafa Kemal Atatürk bizim için bir gazidir, o hutbelerde dile getirilen dualar ise bütün şehit ve gazilerin ruhuna gönderilmiştir. Yaygara koparıp bu ülkede fitne tohumları ekmek, bu ülkenin Kurtuluş Savaşı’nda Başkomutanlık yapmış Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ruhuna saygısızlıktır”

mustafa-kemal-ataturk’un-anilmadigi,-hutbede,-30-agustos-zafer-bayrami,,.jpg

“TOPYEKÜN KURTULUŞ MÜCADELESİ VERİLDİ”

“Bu ülkenin kurtuluşu için mücadele veren Polatlılı Şerife Bacı’dan tutun, Tokatlı 15’liler, Erzurumlu Kara Fatmalar, Şahin Beyler, Yörük Ali Efeler, General Cevat Çobanlar, Harputlu General Yakup Şevkiler kısacası, kadınıyla, kızıyla, çocuğu ve genci ile yaşlısı ile esnafıyla, üniversitedeki öğretmeniyle, öğrencisiyle, camideki hocası ile mektepteki talebesi ile topyekûn bir mücadele verilmiş ve vatan kurtuluşa ermiştir. Vatan için verilen mücadelenin seni beni olmamış, Doğudan batıya, Karadeniz’den Akdeniz’e kadını ile erkeği tek vücut olmuş, düşmanı topraklarımızdan atmıştır”

mustafa-kemal-ataturk’un-anilmadigi,-hutbede,-30-agustos-zafer-bayrami,,,.jpg

“ATATÜRK EŞSİZ BAŞARI ELDE ETMİŞTİR”

“Bugün sen ben diyerek fitne ekmeye çalışanlar, o yüce şahsiyetlerin ruhuna saygısızlık ettikleri gibi emanet ettikleri bu güzel vatana da hürmetsizlik etmekteler. Yapılanın alenen ayrıştırmak olduğu aşikârdır. Milletin aklına fitne tohumu ekip, birlik ve beraberlik ruhumuza zarar vermek istedikleri bellidir. Kaldı ki Atatürk’ün arkasına gizlenerek, onun ruhuna karşı yapılan bu saygısızlık anlamsız bir çırpınıştan başka bir şey değildir. Mustafa Kemal Atatürk bu ülke için verdiği mücadelede gazi olmuş eşsiz başarılar elde etmiştir” 

mustafa-kemal-ataturk’un-anilmadigi,-hutbede,-30-agustos-zafer-bayrami,,,,,.jpg

“ŞEHİDİMİZİ, GAZİMİZİ KARANLIK EMELLERE ALET ETMEYİZ”

“Bu ülkenin değerlerini ayrıştırmaya kalkmak, sınıflara ayırmak, farklı bakış açılarına malzeme etmek tarihimize mal olmuş herkesin ruhuna suikasttır. Diyanet İşleri Başkanlığını bu ülkenin değerleri ile karşı karşıya getirme çabası ise fitneye malzeme aramaktır. Kaldı ki yıllardır dile getirilen hutbelerimizde ne şehitlerimiz ne gazilerimiz asla unutulmamıştır. Bizler hiç bir şehidimizi, hiç bir gazimizi bu karanlık emellere alet etmeyiz, edilmesine de izin vermeyiz. Bizler dualar ile meşru nema bulmuş bu güzel vatanın her bir ferdine duamızı esirgemeyiz. Duamız odur ki; yeterince düşmanımız var iken, bu güzel vatanı, değerleri üzerinden birbirine düşman etmeye kalkışanlara Rabbim fırsat vermesin.”

RAMAZAN SAYGILI/ İLKSAYFA- 

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.