Medya, Kültür Sanat ve Turizm Buluşmaları Tokat’ta

Medya, Kültür Sanat ve Turizm Buluşmaları Tokat’ta

Kültür Sanat Muhabirleri Derneği'nin bu yıl 5'incisi düzenlediği “Medya, Kültür Sanat ve Turizm Buluşmaları" etkinliği 12 Temmuz'da Tokat’ta gerçekleşecek.

Yeşilırmak havzasının bereketli toprakları üzerinde kurulmuş olmasının verdiği avantajla 6000 yıllık tarihi boyunca önemli bir ticaret ve kültür merkezi olmuş, 14 Devleti ve birçok beyliği içerisinde barındırmış, önemli bir Anadolu şehri olan Tokat Kültür Sanat muhabirlerini ağırlayacak. Kültür Sanat Muhabirleri derneği Başkanı İbrahim Gökdemir bu yıl 5. Sini düzenledikleri Medya, Kültür Sanat ve Turizm buluşmalarına Kars ve Ardahan ile başladıklarını belirterek Anadolu’nun en değerli ve her bir adımından tarih fışkıran Tokat’ı yerinde incelemenin ve bu tarihi değerleri kamuoyuna yansıtacaklarının heyecanını taşıdıklarını ifade etti.

whatsapp-image-2024-07-11-at-18-55-39-2-002.jpeg

ETKİNLİKLER ZİLE İLÇESİNDEN BAŞLAYACAK

Gökdemir, Karadeniz ile Ortaanodulu’nun birleştiği noktada yer alan Tokat etkinliklerine ilk olarak Zile ilçesinden başlayacaklarını belirterek Zile Belediyesi ev sahipliğinde Zile ilçesinde yapacakları tarihi ve kültürel değerleri inceleme gezisinin ardından 13 ve 14 Temmuz tarihlerinde Tokat merkezinde yoğun bir çalışma programı hazırladıklarını dile getirdi.

whatsapp-image-2024-07-11-at-18-55-37-1-001.jpeg

12 TEMMUZ AÇILIŞ, 13 TEMMUZ’DA SERİ ZİYARETLER BAŞLIYOR

12 Temmuz Cuma Akşamı saat 19.30’da Tokat Valiliğinin ev sahipliğinde Medya, Kültür Sanat ve Turizm Buluşmaları etkinliğinin açılış programını yapacaklarını ifade eden Gökdemir, 13 Temmuz cumartesi günü Tokat il merkezinde Arastalı Bedesten arkeoloji müzesi, Yağbasan medresesi (Tarihi İslam ve Bilim Tarihi Müzesi), Şehir Müzesi, Ulu Cami gezisi, Sık Dişini Helası Atatürk Evi, Tokat Mevlevihane Müzesi ve Saat Kulesi, Yüksek Kahve Demokrasi Müzesi, Latifoğlu Konak’ı ziyareti yapacaklarını belirtti.

whatsapp-image-2024-07-11-at-18-55-39-2-001.jpeg

DÜNYANIN EN BÜYÜK VE EN GÖRKEMLİ MAĞARASI YERİNDE İNCELENECEK

14 Temmuz Pazar günü Tokat Ballıca ilçesinde olacaklarını dile getiren Gökdemir, Dünyanın en büyük ve en görkemli mağaralarından biri olan Ballıca mağarasını, Ocaklı şelalesini, mahperi Hatun kervansarayını ve tarihi Hıdırlık köprüsünde incelemelerde bulunacaklarını kaydetti.

Medya, Kültür Sanat Turizm Buluşmaları Tokat ilinde ki incelemelerin ardından 2024 yılında son bulmuş olacağını da söyleyen Başkan İbrahim Gökdemir 2025 yılında geleneksel hale getirilen Medya, Kültür Sanat Turizm Buluşmalarına sürpriz şehirler için şimdiden hazırlıklara başladıklarını da sözlerine ekledi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.