Meclisteki Bataklık Kurutulmalı

Meclisteki Bataklık Kurutulmalı

Habervaktim’e gündemi değerlendiren Büyük Birlik Partisi Ankara Başkanı Mahir Alay önemli açıklamalarda bulundu. HDP’li vekillerin dokunulmazlığı hakkında konuşan Mahir Alay, “Önce buradaki bataklık kurutulursa oradaki sinekleri çabuk öldürülür” dedi.


UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

Büyük Birlik Partisi Ankara Başkanı Mahir Alay, muhabirimize gündem hakkında çarpıcı açıklamalar yaptı. Terör olaylarının bir mesaj içerdiğini savunan Mahir Alay, HDP’li milletvekillerinin dokunulmazlığının biran önce kaldırılması gerektiğini belirtti. Alay, “Önce buradaki bataklık kurutulursa oradaki sinekleri çabuk öldürülür” şeklinde konuştu. 

MECLİSTEKİ PKK’LI VEKİLLERE DİKKAT EDİLMELİ

Ankara’da yaşanan terör saldırılarının nasıl bir etki oluşturduğunu düşünüyorsunuz?

Çocuklarımızı doğru düzgün okula gönderemiyoruz, eşimizi dostumuzu hiçbir yere gönderemiyoruz. Oğlum Kırıkkale Üniversitesi’nde okuyor olaylardan sonra 2 gün okula gitmedi, arkadaşları 15 gün okula gitmemiş. Terör artık bu hale getirdi bizi, insanlar dışarı çıkmaktan korkuyor. Ankara Türkiye’nin Başkent’i, siyasetin merkezi. Sadece Ankara’da değil yurdun dört bir yanında öyle değişik şeyler olmaya başladı ki, bakıyorsun İstanbul’da geçen hafta sonu 3 tane olay oldu. Dikkat edersek patlamalar hep şehir merkezlerinde gerçekleştiriliyor. Son zamanlarda Ankara’da 3 tane patlama oldu, gardaki patlamaya bakıyorsun şehrin göbeğinde, Genel Kurmayın oraya bakıyorsun hem bürokrasinin döndüğü yer, hem de meclise çok yakın bir yer, Güvenpark’ın oradaki olaya bakıyorsun hep merkezi yerler. Burada bir mesaj var bunu da anlamak lazım, “sen istediğin kadar uğraş ben senin her yerde canına kast edebilirim” diyor. Meclise giren şuanda 80’ne yakın PKK’lı milletvekili var bunlara dikkat etmemiz lazım. İstedikleri gibi eylemi mecliste gerçekleştirebilirler. Bu vekillerin kaç tanesinin çantası, arabası aranıyor, yarın bir gün yapmak isteseler orayı da patlatabilirler.

DOĞUDAKİ HALKTA PKK’DAN ŞİKAYETÇİ

Türkiye’nin dört bir yanında gerçekleştirilen terör saldırılarının amacı sizce nedir?

Saldırılarla hükümetimize ve devletimize mesaj veriyorlar, bunların zaten kendi halklarına saygısı yok. Kürt halkı bir kere bunları kabul etmiyor. Diyarbakır’a gittim insanlar rahatsız, oradaki halkta bunlardan şikâyetçi. Yöneticilerimiz, askerlerimiz, polislerimiz var orada birebir görüştüğümüz, oradaki halkında birçoğu şikâyetçi.

İBRETİ ÂLEM İÇİN ASACAKSIN

Terör destek veren siyasetçiler büyük tartışmalara neden oluyor siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Meclisteki terörü destekleyen vekillerin dokunulmazlığı hemen kaldırılmalı. İlk olarak oradan başlanmalı, oradaki belediye başkanları görevden alınmış veya yaptırım uygulanmış bir önemi yok. Ahmet gider Mehmet gelir, bunun bir engeli yok, ama buradaki bataklık kurutulursa oradaki sinekleri çabuk öldürürsün. Demokrasi dendi meclise getirildiler, bu insanlar demokrasi hak etmiyor. İdamın geri gelmesini istiyoruz, bir adadakine idam gelsin, bebek katiline idam gelsin sonra bu tecavüzcülere idam gelsin. Bunu hala bas bas bağırıyoruz, bu iki tür insana sen idamı getir. Abdullah Öcalan’ın o adadan getirilip asacaksın ibreti âlem için. Meclisteki 70-80 kişilik bataklığında kurutacaksın, yatırımların en güzelleri zaten doğuya yapılıyor. Şimdi şehirleşmenin de en güzel şekilde planlaması yapılıyor. Senin PKK’yla işin ne vur geç, nerden geldilerse oraya gitsinler.

BBP’DEN GİTTİKLERİNE ÇOK PİŞMANLAR

25 Mart’ta Tacettin Dergahı’nda Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu anıldı ve eşi Gülefer Yazıcıoğlu “Muhsin Başkan’ın ismini kullanmayın diye sitemde bulundu, bu konuyu nasıl değerlendiriyorsunuz?

Büyük Birlik Partisi ismi kadar büyük bir parti, Türkiye’nin kilit noktası olmuştur. Şuanda bile günden Büyük Birlik Partisi üzerine kurulmuş, belki 0.6 belki 1 puan oy alıyorsun. Büyük Birlik Partisi üzerinden o kadar çok isim yapmak isteyen var ki, bu tabi partimizin büyüklüğünden ileri geliyor. Türkiye’nin 6. Ankara’nın 5. büyük hareketi Büyük Birlik Partisi. Yapan insanlarında bu operasyonlara alet olduğunu düşünüyorum. Belki hala gönülleri Büyük Birlik Partisi’nde gittiklerine de çok pişman olduklarını düşünüyorum. Ama sonuç itibariyle Büyük Birlik Partisi Türkiye’nin her zaman kilit noktası olmuştu. Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu döneminde de böyle olmuştur bu günde aynı şekildedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.