MEB'ten okullarda temizlik hizmetlerine ilişkin açıklama yapıldı

MEB'ten okullarda temizlik hizmetlerine ilişkin açıklama yapıldı

Milli Eğitim Bakanlığı, okullardaki temizlik hizmetlerine yönelik iddiaları reddederek, 143 bin 355 temizlik personelinin görev yaptığını ve siyasi şovlara alet olunmaması gerektiğini vurguladı.

Milli Eğitim Bakanlığı, son dönemde sosyal medya ve basında yer bulan "okullarda temizlik hizmetleri" ile ilgili bir açıklama yaptı.

Bakanlığa bağlı toplamda 60 bin 487 okulun temizlik hizmetleri ve malzeme teminlerinin Bakanlık tarafından yapıldığını belirtilen açıklamada, okullarda şu anda 49 bin 578 kadrolu temizlik personelinin çalıştığı ifade edildi. Açıklamada, ayrıca bu yıl başlatılan "İşgücü Uyum Programı" (İUP) kapsamında 120 bin yarı zamanlı kontenjan ayrıldığı, ancak yeterli başvuru olmaması sebebiyle bazı aksaklıklar yaşandığı belirtildi. Buna rağmen, program dahilinde hâlihazırda 63 bin 777 kişinin görev yaptığı açıklandı. Ek olarak, "Toplum Yararına Program" (TYP) çerçevesinde 30 bin ek personel tahsis edildiği ve bu personelin bugün itibarıyla tam zamanlı olarak göreve başladığı duyuruldu.

Sonuç olarak, toplamda 143 bin 355 temizlik personelinin, kadrolu, TYP ve İUP kapsamında, 60 bin 487 okulda görev yaptığı bilgisi paylaşıldı. Ayrıca, İUP kapsamında ayrılan 120 bin kontenjanın doldurulması sürecinin de devam ettiği kaydedildi.

Temizlik personeli sayısının önceki yıllara göre artırıldığı ve 110 binden 143 bin 355'e çıkarıldığı belirtilen açıklamada, okulların temizlik ve hijyen standartlarının, Milli Eğitim Bakanlığı ile TSE tarafından eğitilmiş "Okulum Temiz Tetkik Görevlileri" tarafından yerinde denetlendiği vurgulandı. Yaklaşık 8 bin tetkik görevlisinin sahada aktif olarak görev yaptığı ve öğrencilerin sağlığının korunmasının en önemli önceliklerden biri olduğu ifade edildi.

Açıklamada, belediyeler başta olmak üzere kamu kurumlarıyla işbirliği yapılmasının önemine dikkat çekilirken, bu tür çalışmaların siyasi şov malzemesi yapılmasının etik olmadığı vurgulandı. Özellikle bir ilde sadece birkaç okulda kısa süreli yapılan temizliklerin, tüm okullarda düzenli olarak yapılıyormuş gibi lanse edilmesinin doğru olmadığına değinildi. Bazı belediyelerin, usullere aykırı olarak okullara temizlik personeli ve malzemesi göndermeye çalıştığı ve bu durumu "okullarda temizlik sorunu varmış gibi" yansıtarak algı operasyonu yapmaya çalıştıkları iddia edildi.

Eğitim kurumlarının, siyasi malzeme yapılmasına izin verilmeyeceği ve bu tür girişimlere karşı hassasiyet gösterilmesi gerektiği dile getirilen açıklamada, "Fikri hür, vicdanı hür" nesiller yetiştirme amacında olan okulların siyasete alet edilemeyeceği vurgulandı. Herkesin bu konuda sorumluluk alması gerektiği ifade edilerek, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi çağrısında bulunuldu.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.