MEB'den müjde: Yaz okulu başlıyor

MEB'den müjde: Yaz okulu başlıyor

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, 2. sınıftan itibaren tüm kademeler için ücretsiz düzenleyeceği yaz okulları 1 Temmuz'da başlıyor.

2023-2024 eğitim öğretim döneninin sona ermesi ve 3 aylık yaz tatilinin başlamasıyla birlikte Milli Eğitim Bakanlığı'ndan öğrencilere müjde geldi.

Bakanlık, ilkokul 2. sınıftan itibaren öğrenciler için "spor", "görsel sanatlar", "müzik" ve "bilişim" alanlarında ücretsiz yaz okulları açıyor.

1 Temmuz’da başlayacak kurslar, 29 Ağustos’ta tamamlanacak. Yaz okulu kapsamında açılan kurslar, saat 13.30'dan sonra ve haftada 5 gün planlanacak. Yaz okulu kapsamında öğrenciler, en fazla 2 alanda ders seçebilecek.

BU DALLARDA EĞİTİM ALABİLECEKLER

Yaz okulları çerçevesinde, öğrenciler "spor" alanında atletizm, basketbol, okçuluk, futbol, yüzme, voleybol, hentbol, masa tenisi, halk oyunları ve satranç gibi seçenekler arasından tercih yapabilecekler.

"Görsel sanatlar" alanında ise resim, ebru sanatı, sanat ve tasarım, hat sanatı ve fotoğrafçılık gibi dallarda eğitim alabilecekler.

"Müzik" dalında gitar, keman, piyano/org, bağlama/saz, ud/kanun, Türk halk müziği ve Türk sanat müziği enstrümanlarıyla ilgili kurslar mevcut olacak.

"Bilişim" alanında ise yazılım geliştirme, robotik kodlama, ofis programları, arduino programlama, bilgisayar dökümantasyonu hazırlama ve bilgisayar kullanımı konularında eğitimler sunulacak.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.