Mavi Tren seferleri ne zaman başlıyor?

Mavi Tren seferleri ne zaman başlıyor?

15 Kasım’da yeniden seferlerine başlayacak olan Ankara - İzmir Mavi Treniyle ilgili merak edilenleri sizler için derledik. Mavi tren güzergahı, Mavi Tren seferleri ve Mavi Tren bilet fiyatlarına ilişkin tüm ayrıntılar haberimizde.

15 Kasım’da yeniden seferlerine başlayacak olan Mavi Trenle ilgili merak edilenleri sizler için derledik.

1984’te hizmete açılan Ankara – İzmir arası sefer yapan Mavi Tren, geri geliyor.

Mavi Tren neden kaldırıldı?

20 Temmuz 2016’da altyapı çalışmaları nedeniyle, Ankara yerine Eskişehir – İzmir arası sefer yapan Mavi Tren yeniden Ankara – İzmir arası seferlerine başlıyor.

MAVİ TREN GÜZERGÂHI

Mavi Tren nereden kalkıyor?

TCDD Taşımacılık AŞ’nin sitesinden edinilen bilgilere göre; Mavi Tren seferlerinin ilki 15 Kasım’da Ankara Garı’ndan kalkacak.

Mavi Tren güzergahı... Mavi Tren sefer saatleri...

Her akşam 20.00’da başkentten kalkacak olan Mavi Tren, Eskişehir – Kütahya – Balıkesir – Manisa üzerinden, seferin ertesi günü saat 11.00’da İzmir Basmane Garı’na varmış olacak.

İzmir Basmane Garı’ndan da her akşam 19.20’de kalkacak olan Mavi Tren, Manisa – Balıkesir – Kütahya – Eskişehir üzerinden seferin ertesi günü 11.05’te Ankara Garı’nda varmış olacak.

Mavi Trenle yolculuk kaç saat sürüyor?

Ankara – İzmir arası kaç km?

Mavi Trenle yolculuk Ankara’dan İzmir’e ortalama 15 saat sürüyor. Ankara - İzmir arası ise 848 kilometre.

Peki, neden insanlar 15 saatlik yolculuğu tercih ediyor?

Kimler Mavi Treni  tercih ediyor?

Uçak bilet fiyatlarını ve uçak korkusu olanların durumunu göz önüne aldığımızda, Mavi Trenin hitap ettiği kitle genellikle öğrenciler ve emekli maaşıyla geçinmeye çalışan yaşlılar oluyor. Özellikle Ankara ve Eskişehir gibi şehirlerde İzmir’den gelen çok sayıda üniversite öğrencisi olduğunu göz önüne aldığımızda, Mavi Tren seferlerinin geri dönüşünün neden bu kadar memnuniyetle karşılandığını da anlayabiliyoruz.

Ankara – İzmir uçak bileti ne kadar?

Ankara – İzmir arası yolculuk yapmak isteyenlerin, biletini çok erken tarihten almadığı müddetçe 100 ila 500 lirayı gözden çıkarması gerekiyor. Havalimanına gidip gelebilmek ise işin başka bir boyutu olarak karşınıza çıkıyor. Öğrenciler, aile bütçesini zorlamamak için haliyle, uçak yerine otobüs ve trene yöneliyor.

Ankara – İzmir otobüsle kaç saat sürüyor?

Ankara – İzmir otobüs bileti ne kadar?

Otobüs bilet fiyatlarının da ortalama 75 lira olması ve yolculuğun 8 saat sürmesini göz önünde bulundurduğumuzda, gençlerin önemli bir kısmı Mavi Treni yeniden tercih edecek gibi görünüyor. Çünkü Mavi Tren otobüsten çok daha uzun süreli bir yolculuk gibi görünse de, rahatlığı, konforu ve nostaljisiyle öğrenciler için çekici hale geliyor.

Peki, Mavi Tren bilet fiyatları ne kadar?

TCDD Taşımacılık Ankara – İzmir arası hizmet edecek olan Mavi Tren seferlerinin bilet fiyatlarının 51,5 TL’den satışa çıkacağını duyurdu. 260 yolcu kapasitesi olan Mavi Trende yataklı vagonlar da bulunuyor. Tercih ettiğiniz sınıfa göre, bilet fiyatları değişiyor ancak, 51,5 Liraya satışa çıkarılan Pullman kategori de dahi otobüsten çok daha rahat bir konfor olduğunu söylemek mümkün. En azından yıllardır bu yolculuğu yapan insanların sosyal medyada yaptığı açıklamalardan bunu anlıyoruz.

Özellikle Doğu Ekspresi ve Kurtalan Ekspresinin ardından ortaya çıkan bu tren ilgisi, fotoğraf aşkının tetiklediği bir unsur olarak göze çarpıyor. Hala Doğu Ekspresi için aylar sonrasına bilet alabiliyorsunuz. Fotoğraf ve doğa aşığı gençler, bu tür seferlerin biletlerini artık kapış kapış satın alır hale geldi.

Ankara – İzmir arası Mavi Tren seferlerinin de de bir doğa yolculuğu ve otobüsten çok daha konforlu olduğu göz önüne alındığında, özellikle gençler tarafından tercih edilmesi anlaşılır görünüyor.

fft99_mf3938529.jpg

Peki, Mavi Tren adı nereden geliyor?

Aslında sebebi çok basit. TCDD’nin 1980’ler ve 90’larda Anadolu’da hizmete soktuğu trenlerin rengi hep mavi olmuştur. İlk defa 1984’te hizmet veren Mavi Tren adını renginden alıyor. 

gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.