Mavi Balina adeta oyunlu bir tuzak

Mavi Balina adeta oyunlu bir tuzak

Bugüne kadar ülkemizde yaklaşık 150 kişiyi intihara sürükleyen 'Mavi Balina' oyunu nedeniyle canına kıyan E.M.’nin ailesinin, emniyetteki ifadesi tehlikeyi gözler önüne serdi.

Ülkemizde 'Mavi Balina' olarak bilinen ve gençler arasında yayılarak adeta ölüm saçan 'Blue Whale' adlı oyun nedeniyle geçtiğimiz Ağustos ayınca canına kıyan Gazi Üniversitesi öğrencisi 24 yaşındaki Evrim Mertin'in, ailesinin emniyet ifadesine Habervaktim gazetesi ulaştı. Katil oyunun kurbanlarından biri olan Evrim Mertin'in annesi ile ablasının emniyetteki ifadeleri oyunun ne kadar tehlikeli olduğunu ve oyunu oynayanda nasıl davranış bozukluğuna sebep olduğunu gözler önüne serdi. 

VÜCUDUNDA YARA İZLERİ OLUŞMAYA BAŞLADI...   

222.jpg

Evrim Mertin'in annesinin polis ifadesi özetle şöyle: "Evimiz dublekstir. Çocuğumun hiçbir kötü alışkanlığı yoktur. 05.08.2017 günü kendisi evimizin üst katında benim ve babasının olmadığı bir vakitte kendisini asarak intihar etmiştir. Ben bu intiharın sebebi olarak internet oyunu 'Mavi Balina' isimli oyundan şüphelenmekteyim. Çünkü oğlum Gazi Üniversitesi öğrencisi olup efendi, ailesine saygılı düzgün bir çocuktu. Ancak bilgisayar başından kalkmaz ve hayatının büyük bir çoğunluğunu bilgisayar başında geçirirdi. Ölümünden 2-3 ay öncesinde başlayan bazı davranışlarında farklılıklar fark ettim. Mesela bir gün alt dudağında jilet izi gibi yaralar, boynunda ip izi gibi kızarıklık, bir gün bileğinde jilet izi başka bir gün bacağında jilet izi, avuç içinde ciddi kızarıklık görüyordum. Bunun haricinde çocuğumda kusmalar başladı. Başka bir gün 2 gün boyunca odasında hiç çıkmadı hatta yemek yemedi" 

TUVALET İHTİYACINI PET ŞİŞEYE GİDERİYORDU

"Tuvalet ihtiyacını pet şişelere giderme şeklinde gördü.  Oğlumu utandırmamak için bir şey diyemedim. Ayrıca evimize gelen misafirlerimiz ısrar etmesine rağmen bile kendisini odadan çıkartamadık. Yine bir gün çocuğumun bir gece saat 03-04 arası 4 kere telefonunun alarmının çaldığını ve gürültülü bir şekilde korku filmi gibi bir film izlemeye başladığını fark ettim. Kapıyı çaldığımda ise kapıyı açmadı. Ayrıca yüksek sesle bir şeyler dinlemekteydi. Ancak ne dinlediğini bilemiyorum. Hatta 3 kere çocuğum gece saatlerinde kalktı ve üst terasa çıktı ancak daha sonra geri geldi. Çocuğum sürekli bilgisayarın kamerasına siyah bantla açar kapatır hale dönüştü. Çok sinirli ve agresif davranmaya başladı. Benim telefonumu ise son zamanlarda sürekli kontrol ediyordu. Sorduğumda endişeli bir şekilde bana ‘gereksiz mesajlar var onları siliyorum’ diyor ve yine kapı çaldığında ise çok tedirgin oluyordu. 
Hatta bir gün bana boş kağıda imza attırdı. Ben kendisine bunu ne yapacaksın diye sorduğumda ‘bana bir şey olmaz sen imzala’ dedi ben de oğluma güvendiğimden imzaladım. 

YAZIN ORTASINDA KALIN GİYSİLER GİYİYORDU

333-001.jpg

Yine son zamanlarda yaz olmasına rağmen uzun kollu giysiler giymekte ve kısa hiçbir şey giymemekteydi. Bu yukarıda anlattığım olaylar farklı zamanlarda oluyordu. Ve bu davranışları yaklaşık son 2-3 ay boyunca gerçekleştirdi. Ben kendisinin üniversite okuduğundan gece kalkmalarından hiç şüphelenmedim. Vücudunda ara ara gördüğüm yukarıda belirttiğim yaralanmalar ilgili soru sorduğumda ise bana sürekli ‘yanlışlıkla çizdim, çarptım, önemli bir şey yok’ şeklinde söyleyerek geçiştiriyordu. Bir zaman ise korku film izlediği zamanın sabahında uzun kollu giysisinin bir kolu kemirilmiş şekilde görüyordum. Kusması ile ilgili soru sorduğumda bir cevap alamıyordum. Eşim doktor olduğundan konuyu daha çok o sormuştur. Eşim de bana tedavi ilaçları içmiyor çocuğa söyle benim yazdığım ilaçları içsin diyordu ancak ikinci gün çocuğumuz ilaçları içmediği halde kendiliğinden iyileşiyor hiçbir şey olmamış gibi davranıyordu" 

YÜKSEK YERDEN BACAKLARINI SALLANDIRIYORDU

"Benim çocuğum intihar ettikten sonra araştırmalarım sonucu Mavi Balina isimli oyunla 50-55 günlük görevler oyuncuya verilerek, oyuncunun bu günlerin sonunda intihar etmesinin sağlandığını bu oyunun görevlerinin içerisinde oyuncudan kendisine zarar vermesi, kendisini hastalandırması, ailesinin , etrafındakilerin güvenini kazanacak davranışlarda bulunması, gönderilen korku filminin belirtilen saatte izlenmesi, yine gönderilen müziklerin dinlenmesi bazı zamanlar yüksek yere aşağıya bakması bacaklarının yüksek yerden sallandırarak oturması ve bunların oyunu oynatan tarafa ispatlanması istenmekteymiş. Benim çocuğum da bunların hepsini gerçekleştirmiş ve sonrasında ise intihar etmiştir. Bu yüzden bu Mavi Balina oyunundan şüphelenmekteyim."  

VETERİNERDEN UYKU İLACI İSTEMİŞ 

Evrim Mertin’in ablası ise polis ifadesinde özetle şunları kaydetti: "Kardeşim çevresinde sevilen ve çok saygılı bir insandır. Kardeşim bilgisayar oyunlarına çocukluğundan beridir meraklıdır. Ancak kendisinin davranışlarında son 3 aydır gözle görülen davranışlar fark ettim bunlar içine kapanma, konuşmama, paylaşmama. Kapısını çaldığımda açmayarak kilitli tutma, çok sevdiği misafirleri dahi karşılamaya çıkmama, sürekli bir agresiflik tarzındaydı. En son Haziran ayı başında benim oğlumun doğum günüydü ve kardeşim benim oğlumu çok severdi. Oğlumun doğum gününe bile gelmedi hatta ayağına kadar gittik ancak yine de gelmedi. Temmuz başında da oğlum ameliyat oldu ona da gelmedi. Oğlumu ameliyattan sonra kardeşimi görsün diye götürdüm ve odasına girmek istedim ancak hemen odaya girmeme itiraz etti ve kendisi hazırlanıp salona çıktı. Kardeşim son zamanlarda havanın sıcak olmasına rağmen uzun kollu, uzun bacaklı giysiler giyiyordu kendisine şaka yollu ‘yanmıyor musun? Terlemiyor musun?’ dediğimde hiç cevap vermedi. Kardeşimin bu davranışları anormaldir çünkü daha önce böyle değildi. Kardeşimin ölümünden sonra evde beslediğimiz köpeğimizin veterineri ile görüştüm kardeşim vefatından birkaç gün önce veterinerden uyku ilacı istemiş; ancak veteriner bunu vermemiş. Ve veteriner kardeşime ‘köpeğinin küçük olduğunu yolculuklarda bile yanında taşıyabileceğini bu ilacı ihtiyacı olmadığını söylemiş olduğunu öğrendim. Kardeşim kendisine verilen intihar görevini yerine getirmeye çalıştığını, intihardan sonra düşünmeye başladım."

Osman AKDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.