Markette kilosu 10 TL

Markette kilosu 10 TL

Marketlerde kilosu 10 TL’den satılan bu nimetin ziyan olması karşısında rahatsız olan vatandaşlar, yerel yönetimlerden çözüm istiyor.

Dut mevsiminin gelmesiyle Sincan sokakları adeta dutla kaplandı. Yollara dökülen dutlar asfaltın üzerini örterken toplanmaması da ziyanı beraberinde getirdi. Dökülen meyvelere gelip geçenlerin aldırış etmeden basıp geçmesi ise israf konusunda en hassas olmamız gereken Mübarek Ramazan Ay’ına yakışmayan görüntülere neden oldu. Sincan Belediyesi’nin hemen karşısında bulunan dutla kaplı kaldırım ve yollara belediye ekipleri de herhangi bir çalışma göstermezken havanın da ısınmasıyla zemin yapış yapış hale geldi. Öte yandan durumun maddi boyutuna bakılacak olursa marketlerde dutun kilosu 10 TL’den satılıyor. 

BASIP GEÇİLİYOR  

Mübarek Ramazan Ayı’nda ziyan ve israf konusunda en hassas olmamız gereken kaldırımlara dökülen dutlara Sincan sokaklarında gelip geçenler imtina göstermeden basıp geçiyor. Yere düşen nimeti öpüp başına koyan bir kültürün yaşandığı toplumda bu görüntüler hiç birimize yakışmıyor.  Araçlarında çiğnediği dutlar tamamen yolu kaplarken Belediye ekiplerinin de herhangi bir temizleme çalışması yapmadığı görülüyor. Bazı vatandaşlar oluşan görüntüye sinek konusuna dikkat çekerek tepki gösterirken bazıları ise ayakaltına dökülenleri toplayarak ezilmeyecek bir yere koyuyor.

TOPRAK YERİNE ASFALTA DÜŞÜYOR

Malum dut mevsimi Mayıs ve Haziran aylarıyla beraber kendini gösteriyor. Dallarda olgunlaşan dutlar kendini toplanmak üzere yere bırakıyor. Ancak zamanında dikilmiş olan dut ağaçlarının altını bugünlerde toprak yerine kaldırım ve yollar kaplayınca olgunlaşan dutlar ayakaltına düşüyor. İşte Sincan’da da buna benzer bir görüntü yaşanıyor. Belediyenin hemen karşısında Billur Sokak’ta bulunan dut ağaçları zamanın da bahçe içerisine dikilmiş ancak şehirleşmenin ardından etrafın yol ve kaldırımla kaplanmasıyla meyvelerine toprak yerine asfalta döküyor. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.