Marketlerde meyve sebze fiyatları düştü

Marketlerde meyve sebze fiyatları düştü

Tanzim satış noktalarının ardından marketlerde meyve sebze fiyatları düştü. Bazı marketlerin, etiketlerde fiyatın yanı sıra, alış fiyatı, vergi oranı gibi ürünün maliyetine ilişkin detayları da yazması dikkatlerden kaçmadı.

3645ad93-45db-43e4-8d31-f6b851c184f6.jpgAnkara'da Büyükşehir Belediyesinin, tanzim satış noktalarında meyve-sebze satışını başlatmasının ardından, marketler geri adım attı. Birçok üründe indirim yapıldı.

Bazı marketlerin, etiketlerde fiyatın yanı sıra, alış fiyatı, vergi oranı gibi ürünün maliyetine ilişkin detayları da yazması dikkatlerden kaçmadı.

FİYATLARI AŞAĞI ÇEKTİLER

Tanzim satış noktalarında meyve-sebze satışının başlamasının ardından marketler geri adım attı. İlk etapta alış fiyatının çok üstünde bir fiyatla meyve - sebze satışı yapan marketler, halk sebze satış noktalarının açılması ile birlikte birçok ürünün fiyatını aşağı çekti.

ALIŞ FİYATLARINI DA YAZDILAR 

Tanzim satışlardaki sebze ve meyve fiyatları, hal fiyatlarıyla aynı seviyeye geldi. Etiketlerde yazan rakamlar Türkiye İstatistik Kurumu'nun Ocak ayı ortalamalarından yüzde 50 daha ucuz.

Tanzim satış noktaları daha 4’üncü gününde etkisini 9fe302aa-3cf9-422d-8ef1-668a931d1bac.jpggösterirken, birçok marketin satışa sunduğu ürünün etiketlere alış fiyatını yazması da gözlerden kaçmadı. 

Domatesin kilosu ne kadar? Soğanın kilosu ne kadar? Patatesin kilosu ne kadar?

Tanzim satış noktaları ile rekabet edebilmek için birçok üründe fiyatları aşağı çeken marketlerde bazı ürünlerin ortalama kilogram fiyatı ise şöyle;

Domatesin kilosu 6 liradan 3 liraya, patates 4,5 liradan 2 liraya, soğan 5 liradan 2 liraya, patlıcan 8 liradan 4,5 liraya düştü. Aynı zamanda tanesi 5 liradan satılan kıvırcık, tere, nane, maydanoz gibi birçok yeşilliğin de fiyatlarının 3 liranın altına düştüğü görüldü.

Emrah Özcan / HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.