Mansur Yavaş duyurdu: Toplu ulaşıma zam yapacağız

Mansur Yavaş duyurdu: Toplu ulaşıma zam yapacağız

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, artan maliyetler ve enflasyon nedeniyle dolmuşlar dahil toplu ulaşıma zam yapacaklarını duyurdu.

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Pazar günü gerçekleştirilen Tüm Özel Halk Otobüsleri Kooperatifleri Birliği (TÜHOB) Olağan Genel Kurul Toplantısı'na katıldı.

TÖHOB Genel Başkanı Kurtuluş Kara'nın güven tazelediği genel kurul toplantısında konuşan Mansur Yavaş, toplu ulaşım ücretlerine zam yapacaklarını duyurdu.

ulasim.jpg

"ZAM GELİRSE ZAM YAPACAĞIZ"

Enflasyon verisine değinen ve akaryakıta gelmesi beklenen ÖTV zammından bahseden Mansur Yavaş, "Eğer akaryakıta zam yapılırsa minibüs dahil ulaşım hizmetlerine zam yapacağız. Esnafa desteğimiz de devam edecek" dedi.

EGO’nun zararının 2023'te 5 milyar lira olduğunu söyleyen Mansur Yavaş, "Bu işin böyle sürdürülebilme imkânı yok" ifadelerini kullandı.

toplu-ulasim.jpg

"HİZMETİ SÜRDÜREBİLMEK İMKANSIZ OLDU"

Ankara Özel Halk Otobüsçüler Esnaf Odası'ndan da toplu ulaşıma zam talebi geldi. Oda, açıklamasında "Toplu taşımada işletme maliyetlerine gelen ve gelecek olan zamlar nedeniyle hem EGO Genel Müdürlüğü hem de esnaflarımız için hizmeti sürdürebilmek imkansız hale gelmiştir" ifadelerini kullandı.

validator.jpg

"ULAŞIM ÜCRETLERİ GÜNCELLENMELİ"

Sosyal medyadan yapılan açıklamada "Artan maliyetlerin sorumlusu Ankara Büyükşehir Belediyesi değildir ve ulaşım ücretleri mevcut şartlara göre güncellenmelidir" denildi.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.