Manisa’daki işsizlik oranı belli oldu! Git gide azalıyor

Manisa’daki işsizlik oranı belli oldu! Git gide azalıyor

TÜİK, 2022 yılı verilerini daha önce açıklamış ve Türkiye’nin 81 ilinin ekonomik anlamda durumunu ortaya koymuştu. Açıklanan verilerde Manisa’daki işsizlik ve istihdam detayları ise dikkat çekti. Manisa’da işsizliğin düşüş gösterdiği kaydedildi.

TÜİK tarafından açıklanan bilgilere göre Manisa’daki işsizlik oranı 2022’de bir önceki verilere göre yüzde 7,1’e gerilediği açıklandı. Türkiye İstatistik Kurumu, 2022 yılına dair işgücü istatistiklerini kamuoyuna sunmuştu. Türkiye’de 15 ve daha yukarı yaştaki kişilerde işsiz sayısı 2022 yılında bir önceki yıla göre 337 bin kişi azalarak 3 milyon 582 bin kişi oldu. İşsizlik oranı ise 1,6 puanlık azalış ile yüzde 10,4 seviyesinde geriledi. İşsizlik oranı, erkeklerde yüzde 8,9 olarak belirlenirken, kadınlarda bu sayı yüzde 13,4 olarak tahmin edildi. Manisa’daki rakamlar ise herkes tarafından dikkat çekti. İşte Manisa’daki işgücü istatistikleri:

issizlik-2.jpg

NÜFUSUN ÇOĞUNLUĞUNU ERKEKLER OLUŞTURUYOR

TÜİK’in Manisa için hazırladığı işgücü istatistik verilerinde Manisa’nın en güncel nüfusu 1 milyon 468 bin 279 olarak belirtildi. Bu nüfusun yüzde 50,26’sını yani 737 bin 888’ini erkekler, geri kalan yüzde 49,74’ünü yani 730 bin 391’ini ise kadınlar oluşturdu. Manisa nüfusunun büyük fazlalığının yaş aralığı ise 15-64 yaş aralığındaki insanlardan oluştuğuna dikkat çekildi. Manisa’da bulunan yabancı nüfus sayısı ise 9 bin 505 olarak açıklandı.

issizlik-3-001.jpg

İŞSİZLİK VERİLERİNDE AZALMA DİKKAT ÇEKTİ

Manisa’da üç oranda temel işgücü verileri açıklandı. Manisa nüfusunun işgücü verilerine yansıyan görüntüleri ise ilgililerin dikkatini çekti. Ege’nin önemli şehirlerinden biri olan Manisa’da en güncel işsizlik verisi TÜİK tarafından yüzde 7,1 olarak açıklandı. Öte yandan Manisa’da istihdam oranı, yüzde 50,5 olarak belirlendi. Manisa’daki işgücüne katılma oranı ise yüzde 54,4 olarak ölçülürken, Manisa nüfusunun yarısından fazlasının çalıştığı görüldü.

ŞEHİRDE “HİZMET” 1 NUMARA

TÜİK’in Manisa’ya dair açıkladığı temel işgücü verilerinde şehirdeki sektöre göre nüfus dağılım oranı da paylaşıldı. Manisa’da en çok hizmet sektörü katılımcısı olduğu belirlenirken, bu oran yüzde 40,14 olarak ölçüldü. Hizmet sektörünü yüzde 30,63 ile tarım sektörü takip ederken, yüzde 29,23 ile sanayi sektörü de şehirdeki diğer işgücü dağılım alanları oldu. Açıklanan verilerde konuyla ilgili şu nota dikkat çekildi: “Manisa ilinde en çok işgücünün yüzde 40,14 ile ‘Hizmet’ sektöründe olduğu söylenebilir.”

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.