Manisa’da Kamp Yapılacak En İyi 3 Yer!

Manisa’da Kamp Yapılacak En İyi 3 Yer!

Manisa’da yer alan en iyi ücretsiz kamp ve karavan yerlerini bulabilir, ulaşım ve olanaklar hakkında detaylı bilgileri okuyabilirsiniz.

Türkiye’nin Ege Bölgesi’nde yer alan Manisa, Selçuklu ve Osmanlı mimarisinin önemli örneklerine ev sahipliği yapan bir kent. Tarihi zenginliğinin yanı sıra sayısız festivalleri, antik kentleri, trekking ve dağ sporlarının yapıldığı doğal yerleri ile ziyaret edilmeye değer yerlerden biridir. İşte Manisa'da yer alan üç kamp alanı...

kampp.jpg

Keyfi Garden Park Kamp Alanı

Manisa’nın Salihli ilçesinde bulunan Keyfi Garden Parkı Alanı, şehir merkezine 85 km mesafede bulunuyor. Ulaşımınızı Salihli ilçe minibüsleriyle veya şahsi aracınızla kolaylıkla sağlayabilirsiniz. Seyahat süresi yaklaşık 1 saat 20 dakika sürmektedir. Çam ormanları arasında sessiz ve huzurlu bir hafta sonu kaçamağı için ideal yerlerden biri olan kamp alanı çadır ve karavan konaklamaları için uygundur. Kamp alanına giriş için herhangi bir ücret ödemenize gerek yok. Piknik masaları ve kontrollü ateş yakılabilir yerler bulunmaktadır. Ancak kamp alanında WC ve çeşme gibi yerler bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı ise kamp alanı girişindeki büfeden temin edebilirsiniz.

Kamp Olanakları: Kontrollü ateş yakılabilir alanlar, piknik masaları, yürüyüş parkurları, WC, çeşme ve kamp alanı girişinde yer alan büfe.

2-007.jpg

Manisa Çiftlik Parkı Kamp Alanı

Manisa şehir merkezine 2 km mesafede Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi ve Organize Sanayi Bölgesi arasında yer alan Çiftlik Parkı Mesire Alanı, hafta içi ve hafta sonu Manisalı aileler tarafından sıkça gelinen yerler arasındadır. Şehir içinde doğayla bütünleşebileceğiniz ender yerlerden biri olan mesire alanı, yemyeşil ağaçlıklar arasında, mini patika yolları ve küçük bir göleti ile ziyaretçilerine huzurlu bir ortam sunuyor. Şehir içi çalışan toplu taşıma otobüsleri veya minibüsler ile 10 dakika içerisinde ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Mesire alanına giriş ücretsizdir ve çadır konaklamasına izin verilmektedir. Ancak mesire alanında alışveriş yapacağınız bir tesis ve WC, çeşme gibi yerler bulunmamaktadır.

Kamp Olanakları: WC, çeşme ve elektrik gibi ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz bir yer bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

3-005.jpg

Türkmen Şelalesi Kamp Alanı

Su Uçan Şelalesi olarak da bilinen Türkmen Şelalesi, Manisa ve İzmir sınırları arasında kalmaktadır. İzmir ve Manisa’dan ulaşımın sağlandığı şelaleye şahsi araçla gitmeniz hız açısından iyi olacaktır. Diğer türlü toplu taşıma araçlarını kullanmak isterseniz birkaç aktarma yapmalısınız. Bu da ulaşım süresini bir hayli arttıracaktır. Kendi araçlarıyla gelenler şelaleye 2 km kala araçlarını park etmeleri gerekiyor. Şelale ve çevresi doğal bir görünüme sahip. El değmemiş doğada keyifli bir çadır kampı yapabileceğiniz Türkmen Şelalesi, yaklaşık 10 metre yükseklikten akan görüntüsü insana hoş bir etki bırakıyor. Kamp alanına giderken yol üzerinde bir çeşme bulunuyor. Ancak WC ve yeme içme ihtiyaçlarınız için herhangi bir yer mevcut değil.

Kamp Olanakları: Çeşme, yürüyüş parkurları ve kontrollü ateş yakılabilir alanlar. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.