Mamak'tan geri dönüşler olumlu: Yıllardır beklenen konutlar Yavaş döneminde açıldı

Mamak'tan geri dönüşler olumlu: Yıllardır beklenen konutlar Yavaş döneminde açıldı

Derbent Mahallesi'nde 252 konutun teslim edilmesiyle mahalle sakinlerinin yıllardır süren bekleyişi sona erdi. Ulus’a konuşan Muhtar Ekrem Yalçınkaya, “Bugün hak sahipleri nihayet özlemle bekledikleri evlerine kavuştu” dedi.

Derbent Mahallesi'nde gerçekleşen 252 konutun teslimi, mahalle sakinleri için yıllardır süren bekleyişin sona ermesini sağladı. Ulus’a konuşan Mahalle Muhtarı Ekrem Yalçınkaya,“2008 yılından bu yana süren bu zorlu süreçte, vatandaşlarımızın umutları tükenmişti. Ancak bugün nihayet hak sahipleri, özlemle bekledikleri evlerine kavuştu. Mansur Başkan, karşılaştığı tüm engellere rağmen verdiği sözleri tutmaya devam ediyor” diyerek uzun süren süreçte ilerleme kaydedildiğini vurguladı.

Projede, geçtiğimiz yıl teslim edilen 162 konutun ardından bu yıl 252 konut daha hak sahiplerine verildi. Yavaş, projeyi hızla tamamlayacaklarını belirterek geriye kalan 2 bin 500 konutun da teslim edilmesi için çalışmaların ivedilikle sürdürüleceğini söyledi. Yavaş, önceki belediye yönetimlerinin hatalarını eleştirirken, Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin de Yavaş'a destek verdi.

muhtar-ekrem-yalcinkaya.jpg

ZORLU SÜREÇ AŞILIYOR

Derbent Mahalle Muhtarı Ekrem Yalçınkaya, Ulus'a yaptığı açıklamada, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a, mahalle sakinlerinin yıllardır beklediği konutlara kavuşmalarını sağladığı için teşekkür etti. Yalçınkaya, "2008 yılından bu yana süren bu zorlu süreçte, vatandaşlarımızın umutları tükenmişti. Ancak bugün nihayet hak sahipleri, özlemle bekledikleri evlerine kavuştu. Bu mutluluğu mahalle olarak hep birlikte yaşıyoruz. Başkanımız Mansur Yavaş'a, bu konudaki kararlı ve samimi çabaları için gönülden teşekkür ediyoruz. Hep birlikte bu zorlu süreci aşmaya devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

gfdfgdf.jpg

GERİYE 2 BİN 500 KONUT KALDI

Derbent Mahallesi Muhtarı Ekrem Yalçınkaya, geçtiğimiz sene 162 konutun teslim edildiğini, bu yıl ise 252 konutun hak sahiplerine verildiğini belirtti. Yalçınkaya, "Tüm etaplar tamamlandığında, mahallemizde toplam 4 bin 700 konut ev sahiplerine teslim edilmiş olacak. Mansur Başkan, karşılaştığı tüm engellere rağmen verdiği sözleri tutmaya devam ediyor. Geriye 2 bin, 2 bin 500 konut kaldı. Onlar da yapıldığı zaman, hakkını almayan kimse kalmayacak" diyerek Yavaş'a teşekkürlerini iletti.

sdvdfgf.jpg

SIRADA 6’NCI ETAP VAR

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, yaptığı açıklamalarda projedeki çalışmaların hız kesmeden devam edeceğini belirtti. Yavaş, "Bugün 5’inci etap konutlarımızın teslimini gerçekleştiriyoruz, ancak burada durmayacağız. 6’ncı etap için de çalışmalara hemen başlamayı hedefliyoruz. Amacımız, tüm hak sahiplerini bir an önce evlerine kavuşturmak ve Mamak’ı modern bir şehir haline getirmek. Ekip arkadaşlarımla konuştum gerekirse belediyeye 1 tane daire kalmasın ama vatandaşa borcumuzu ödeyelim dedim" ifadelerini kullandı.

dfgdfg.jpg

YAVAŞ'TAN NET MESAJ

2008 yılında başlatılan konut projesinin hala tamamlanmamış olmasının neden olduğu mağduriyeti gündeme getiren Yavaş, "16 yıldır 8 bin 620 hak sahibimiz bekliyor" diyerek, geçmiş belediye yönetimlerinin projeye yeterli önemi vermediğini vurguladı. Yavaş, "2008'den bu yana hak sahiplerine kira yardımı yapılıyor ancak bu yardımlar ne vatandaşa ne de belediyeye fayda sağladı. Çünkü maalesef önceki yönetimlerin öncelikleri farklıydı" açıklamalarını sözlerine ekleyerek önceki dönem belediye yetkililerini topa tuttu.

"BELEDİYENİN KAYNAKLARI YANLIŞ KULLANILDI"

Yavaş, vatandaşlara olan borçların ödenmesinin öncelikli bir konu olduğunu belirterek, geçmiş dönemde yapılan hatalara değindi. "İnsanların evlerini yıkıp, 'Hemen teslim edeceğiz' diyorsunuz, fakat vatandaşın parasını başka alanlara harcıyorsunuz. Önce borçlarını ödemek gerekmez mi?" sözleriyle geçmiş yönetimleri eleştiren Yavaş, belediyenin önceki dönemdeki yanlış uygulamalardan vazgeçtiğini ifade etti. Ekonomik zorluklar ve hukuki süreçlerin projeyi aksattığını belirten Yavaş, "Bu insanların mağduriyetini gidermek için çaba gösteriyoruz; bu işin siyasetle ilgisi yok" dedi.

ŞAHİN’DEN YAVAŞ’A DESTEK

Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin, yaptığı konuşmada, anahtar ve tapularını alan tüm vatandaşlara hayırlı olmasını dileyerek, “Mamak'ın dönüşümü için yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Bu projeler sayesinde hemşehrilerimizin daha modern ve güvenli konutlarda yaşama imkânı bulması bizler için gurur verici. Birçok vatandaşımızı ev sahibi yapma hedefimize adım adım yaklaşıyoruz. Mansur Başkan’ımıza bu süreçteki kararlı duruşu ve çabalarından dolayı çok teşekkür ediyorum. El birliğiyle Mamak'ı daha güzel, yaşanabilir bir hale getireceğiz ve geleceğe birlikte yürüyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Ulus gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.