Mamak'ta ücretsiz tiyatro: Zafer Bayramı'nda Sahnelenecek

Mamak'ta ücretsiz tiyatro: Zafer Bayramı'nda Sahnelenecek

Mamak Belediyesi’nin düzenli olarak sergilediği ücretsiz tiyatro gösterimleri, 30 Ağustos’a özel olarak Nazım Hikmet’in "Kuvayi Milliye Destanı" eseri ile devam ediyor.

Ulus Gazetesi'nden Mert Çebişçi'nin haberine göre Mamak Belediyesi’nin düzenli olarak sergilediği ücretsiz tiyatro gösterimleri, 30 Ağustos’a özel olarak Nazım Hikmet’in "Kuvayi Milliye Destanı" eseri ile devam ediyor. Musiki Muallim Mektebi Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde gerçekleşecek ücretsiz etkinlik, 30 Ağustos Cuma günü saat 14.00'te izleyiciyle buluşacak. Tek perdelik olarak yaklaşık bir saat sürecek oyun, Kurtuluş Savaşı’nda yaşanan olayları ve vatan mücadelesini anlatıyor.

fgdfgd-001.jpg

DESTAN MAMAK’TA SAHNE ALACAK

Mamak Belediyesi Tiyatro Topluluğu, Nazım Hikmet’in eseri "Kuvayi Milliye Destanı” ile sahneye çıkmaya hazırlanıyor. 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 102. yıldönümü dolayısıyla düzenlenecek etkinlik kapsamında, Musiki Muallim Mektebi Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde izleyiciyle buluşacak. Etkinlik, 30 Ağustos Cuma günü saat 14.00’te ücretsiz olarak gerçekleşecek.

fdgfhfjgfg-001.jpg

TİYATRODA TARİHE YOLCULUK

"Kuvayi Milliye" oyunu, Kurtuluş Savaşı sırasında yaşanan olayları ve vatan uğruna verilen büyük mücadeleyi sahneye taşıyor. Mamak Belediyesi Tiyatro Yönetmeni Kenan Olpak’ın yönetmenliğini üstlendiği oyunda, tiyatro kursiyerleri de oyuncu olarak yer alıyor. Nazım Hikmet’in 1939’da yazmaya başladığı ve 1941’de tamamladığı destansı eseri, bölümler halinde sunulacak.

fghj.jpg

DEV KADRO SERGİLEYECEK

Mamak Belediyesi Tiyatro Topluluğu tarafından hazırlanan bu özel oyun, 30 kişilik bir ekip tarafından sahnelenecek. Tek perdelik olarak yaklaşık bir saat sürecek oyun, Zafer Bayramı’na anlam katarken, milli mücadelenin kahramanlarını ve onların destansı hikayelerini bir kez daha hatırlatacak.

farketmez-001.jpg

DÜZENLİ OLARAK DEVAM EDİYOR

Mamak Belediyesi, kültürel etkinliklere verdiği önemi vurgulayarak, Musiki Muallim Mektebi’nde düzenli olarak tiyatro gösterileri düzenliyor. Bu tarihi mekanda gerçekleştirilen etkinlikler, Mamaklı sanatseverlere her ay farklı oyunlar sunarak tiyatronun büyüsünü yaşama fırsatı tanıyor. Mamak Belediyesi Tiyatro Topluluğu’nun sahnelediği oyunlar yerel halkı hem sanata yaklaştırmayı hem de kültürel zenginliği pekiştirmeyi hedefliyor.

Kaynak:Ulus gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.