Mamak'ta huzur kalmadı: Pazar yerini alkolikler bastı

Mamak'ta huzur kalmadı: Pazar yerini alkolikler bastı

Üreğil Mahallesi'ndeki açık pazar alanı, alkol bağımlılarının toplanma yeri haline geldi. Mahalle Muhtarı Eray Ergün, özellikle akşam saatlerinde arabalarıyla gelen kişilerin yüksek sesli müzik açarak çevreyi rahatsız ettiğini belirtiyor.

Geçtiğimiz aylarda haberleştirdiğimiz Mamak Üreğil Mahallesinde bulunan açık pazar alanını alkolikler bastı. Mahalle Muhtarı Eray Ergün, özellikle akşam saatlerinde arabaları ile gelenlerin yüksek sesle müzik açıp çevreyi de rahatsız ettiğini belirtti. Bu pazar alanında yıllardır çeşitli sorunların olduğunu belirten Ergün, sorunların bir türlü çözülmediğini ve artık mahalle sakinlerinin de çözüm istediğini ifade etti. Pazar alanının üstünün açık olması ve hemen beton santralinin yanında olması büyük bir toz problemi oluştururken mahalle sakinleri sorunların çözülmesini istiyor.

muhtar-eray-ergun.jpg

ALKOLİKLER BASTI

Mamak Üreğil Mahallesi'nde bulunan açık pazar alanı, alkol bağımlılarının akşam saatlerinde toplanma noktası haline geldi. Mahalle Muhtarı Eray Ergün, özellikle araçlarıyla gelen kişilerin yüksek sesle müzik açarak çevreyi rahatsız ettiğini belirtti. Ergün, mahalle sakinlerinin bu durumdan uzun süredir şikayetçi olduğunu vurgulayarak, "Akşam saatlerinde arabalarıyla buraya gelip hem alkol alıyorlar hem de çevreyi rahatsız ediyorlar. Huzur kalmadı" dedi. Bu durumun özellikle çocuklu aileler için büyük bir tehlike oluşturduğunu da belirten Ergün, yetkililerden bir an önce önlem alınmasını istedi.

adsfdfhgjhkj.jpg

TOZ SORUNU OLUYOR

Pazar alanının hemen beton santralinin yanında bulunması, mahallede ciddi bir toz sorununa yol açıyor. Açık alanda faaliyet gösteren pazar yeri hem santralden kaynaklanan toz bulutlarının hem de yoğun araç trafiğinin etkisiyle mahalle halkının sağlığını tehdit ediyor. Özellikle rüzgarlı günlerde santralden çıkan ince toz, pazar alanına ve mahalleye yayılıyor. Mahalle sakinlerinden biri, "Her pazar kurulduğunda hem tozdan hem de kalabalıktan nefes alamıyoruz" diye yakındı. Toz probleminin yıllardır çözülmemesi, bölge halkının günlük yaşamını daha da zorlaştırıyor.

dfghjkjhg.jpg

“ÇÖZÜM İSTİYORUZ”

Mahalle Muhtarı Eray Ergün, pazar alanı ve çevresinde yaşanan sorunların uzun süredir devam ettiğini belirtti. "Bu alanda yıllardır birçok problem yaşanıyor. Pazar alanı bir yandan santralin tozu altında kalırken, bir yandan da alkol kullanan kişilerin mekanı haline gelmiş durumda. Mahalle sakinleri olarak defalarca şikayette bulunduk ancak bir türlü çözüm üretilmedi" diye konuştu. Ergün, mahalle halkının sabrının tükendiğini ve acil bir çözüm beklediklerini ifade ederek, "Artık mahalleli de bu duruma müdahale edilmesini istiyor. Güvenlik, temizlik ve düzenleme taleplerimiz var" dedi.

Kaynak:Ulus gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.