Mamak'ta başıboş köpekler apartmanlara girmeye başladı

Mamak'ta başıboş köpekler apartmanlara girmeye başladı

Mamak'ta başıboş köpekler apartmanlara girip saldırganlaşıyor. Mahalle sakinleri, “Apartmanımıza giren başıboş köpeklerin saldırgan davranışları bizi çok korkutuyor. Çocuklarımız için endişeliyiz” dedi.

Mamak'ta başıboş köpek sorunu artarak devam ediyor. Ulus gazetesinden Mert Çebişci'nin haberine göre, başıboş köpekler Karaağaç Mahallesi'nde apartmanlara girmeye başladı. Gece geç saatlerde apartmanlarına giren köpeklerin sabaha kadar çıkmadığını ifade eden bir vatandaş, “Apartmanımıza giren başıboş köpeklerin saldırgan davranışları bizi çok korkutuyor. Belediye ekiplerini aradım ama geç bir saat olduğu için ancak sabah saatlerinde geldiler. Yaklaşık 1 saat köpeklerin çıkmasını bekledim. Köpekler çıkmadılar fakat uyudular, evime ancak o şekilde girebildim” dedi.

Köpeklerin mahallede boş arazilerde toplu kavgalar ettiklerini ve alan koruma güdüsüyle hareket ettiklerini belirten mahalle sakinleri, “Her gece bu kavgaların seslerini duyuyoruz. Bazen öyle sesler duyuyoruz ki insanın içi acıyor. Bu havyanlar sokaklarda birbirlerini öldürüyorlar” diye konuştu.

3-001.jpg

APARTMANLARIMIZA KADAR GİRDİ

Mamak’ta başıboş köpek sorunu artarak devam ediyor. Karaağaç Mahallesi’nde yaşayan vatandaşların söylemlerine göre başıboş köpekler apartmanların içine girmeye başladı. Konu ile ilgili konuşan bir vatandaş, köpeklerin gece geç saatlerde iki defa apartmana girdiğini ve sabaha kadar çıkmadıklarını ifade etti. Vatandaş, "Gece geç saatlerde apartmanımıza giren başıboş köpeklerin saldırgan davranışları bizi çok korkutuyor. Geç saatlerde işten geldiğimde apartmanımızda köpek olduğunu fark etmemiştim. Isırılmadan kaçmayı başardım. Çocuklarımız için endişeliyiz. Belediye ekiplerini aradım ama geç bir saat olduğu için ancak sabah saatlerinde geldiler. Yaklaşık 1 saat köpeklerin çıkmasını bekledim. Köpekler çıkmadılar fakat uyudular, evime ancak o şekilde girebildim" dedi.

guncel.jpg

TOPLU KAVGALAR EDİYORLAR

Vatandaşlar, başıboş köpeklerin mahallede bulunan boş arazilerde toplu gruplar halinde kavga ettiklerini belirtti. Alan koruma güdüsü bulunan köpeklerin gruplar halinde ‘kendi bölgelerini’ koruduklarını ifade eden bir mahalle sakini, "Bu köpekler sokaklarda toplu kavgalar ediyor. Her gece bu kavgaların seslerini duyuyoruz. Bazen öyle sesler duyuyoruz ki insanın içi acıyor. Bu havyanlar sokaklarda birbirlerini öldürüyorlar. Mahallemizde bulunan boş arazileri mesken tutan bu köpekler toplu gruplar halinde geziyor ve oldukça agresif oluyorlar" şeklinde konuştu.

kopek.jpg

BARINAKLARDA BAKILSIN

Mahalle sakinleri, belediyeden acilen bu soruna çözüm getirilmesini bekliyor. Vatandaşlar, "Çocuklarımız ve yaşlılarımız için bu durumdan büyük endişe duyuyoruz. Belediyenin bir an önce bu sorunu çözmesini ve bu köpeklerin güvenli bir şekilde barınaklara almasını istiyoruz. Kendi evimizde bile huzur içinde yaşayamıyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Ulus gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.