Mamak Kayaş hattında çalışan dolmuş şoförleri UKOME kararını bekliyor

Mamak Kayaş hattında çalışan dolmuş şoförleri UKOME kararını bekliyor

Mamak Kayaş dolmuş durağı başkanı Mehmet Vural, Mamak Belediyesi’nin kendilerine verdiği dinlenme alanına büyük zorluk yaşadıkları halde Büyükşehir’den UKOME kararı olmadan geçemediklerini söyledi. 

Mamak Kayaş hattında çalışan dolmuş şoförleri dinlenme alanları olmadığından dolayı büyük zorluk yaşıyor. Konuyla ilgili gazetemize konuşan durak başkanı Mehmet Vural, en temel ihtiyaç olan yemek, dinlenme, wc ve ibadet etmelerini dahi güçlükle yerine getirdiklerini belirterek yaşadıkları sıkıntıları anlattı. Yeni dinlenme tesisi yapılacak arazinin Mamak Belediyesi tarafından kendilerine verildiğini ancak Büyükşehir’den UKOME kararı çıkmadan oraya geçişlerinin mümkün olmadığı bilgisini de verdi. 

mamak-kayas-hattinda-calisan-dolmus-soforleri,-durak-baskani-mehmet-vural,-ukome-karari,-dinlenme,,,.jpg

VERDİĞİMİZ RAHATSIZLIĞIN BİZ DE FARKINDAYIZ

Durak başkanı Mehmet Vural yakın zamanda konuyla ilgili Başkan Mansur Yavaş’la görüşeceklerini belirterek sıkıntılarını şöyle sıraladı:

“Bizim 30 arabanın kullandığı depolama alanı yani dinlenme noktamız var. Sabah saat 04.30’da geliriz akşam 23.00’da gideriz. Hayatımızın büyük çoğunluğu servislerde ve bu noktada geçer. Tuvalet, yemek, içmek, dinlenme, namaz kılma yerimiz orasıdır. Soruna gelince bizim dinlenme noktası yerimiz Mamak Belediyesi tarafından verildi. Bu alana geçiş yapabilmemiz için Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden UKOME kararının çıkması gerekmekte. Şu anda Doğukent Caddesi üzerine AVM yakınında bir noktada duruyoruz. İdareten oraya bir konteyner koyduk. Fakat hem caddenin trafiğine hem de etraftaki sürücü kursunun çalışmasına engel oluyoruz. Hatta çevrede oturan vatandaşlar ‘Artık gidin dönüşleri işgal ediyorsunuz’ diyor.”  

mamak-kayas-hattinda-calisan-dolmus-soforleri,-durak-baskani-mehmet-vural,-ukome-karari,-dinlenme,,.jpg

YAKIN ZAMANDA BAŞKANLA GÖRÜŞECEĞİZ

“Etrafa verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı en başta biz rahatsız oluyoruz. Biz esnafız. Yani Başkent’in orta yerinde şöyle bir rezilliği kimseye de yakıştıramıyorum. Sorun uzun yıllardır devam ediyor. Önceki belediye başkanları ile görüştük söz aldık fakat bir türlü sahip olamadık. Önümüzdeki günlerde Mansur Başkan’la bir görüşmemiz umut ediyoruz. Konuya müdahil olur ve bize yardımcı olur.”

mamak-kayas-hattinda-calisan-dolmus-soforleri,-durak-baskani-mehmet-vural,-ukome-karari,-dinlenme,,,,.jpg

NAMAZ KILACAK YER BULAMIYORLAR

“Arkadaşlarımız dinlenme noktasına geldiğinde ibadetlerini yapacak yer bulamıyorlar. Bırakın onu abdest alacak ne doğru düzgün su var. Wc sorunumuz başlı başına bir problem. Küçücük bir yer ayarladık ama o da nereye kadar. Biz fazladan bize bir şey yapılsın derdinde değiliz. Mamak Belediyesine çok teşekkür ederiz bize yerimizi tahsis etti. AVM’nin hemen altında yerleşim yerinden ve trafikten uzak. UKOME kararı inşallah yakın zamanda çıkar ve yerimize geçeriz.”

mamak-kayas-hattinda-calisan-dolmus-soforleri,-durak-baskani-mehmet-vural,-ukome-karari,-dinlenme,,,,,.jpg

MAMAK BELEDİYESİ’NE TEŞEKKÜR

“Yeşilbayır Mahallesi’nde bir dinlenme yerimiz vardı. Kurbanlık nedeniyle Mamak Belediyesi konteynerimizi başka yere götürdü. Biz de sıkıntılarımız anlattık. Onlar da dinledi ve bize 7’ye 4 şeklinde bir dinlenme yeri yapacak. Bu konuda hem Murat Köse’ye hem de belediye yetkililerine çok teşekkür ediyorum. Bu bir örnek olmalı.” 

Erkal Erdoğan//HABERVAKTİM

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.