Mamak Ekin Mahallesi'nde park talebi

Mamak Ekin Mahallesi'nde park talebi

Gazetemize konuşan Mamak Ekin Mahallesi sakinleri, belediyenin daha önce bölgeye park yapma sözü verdiğini hatırlatarak, bu sözün tutulmasını talep etti.

Mamak Ekin Mahallesi sakinleri, belediyenin daha önce bölgeye parka yapma sözü verdiğini hatırlatarak, bu sözün tutulmasını talep etti.

Yeşil alana ihtiyaç

Bölge sakinlerinden Hakkı Coşkun, Ekin Mahallesi 1622. ve 1623. sokak civarında bir çevre düzenlemesine ihtiyaç olduğunu ifade ederek, ‘‘Burada yeşil alana ihtiyacımız var. Zaten söz de verilmişti’’ dedi.

Mamak Hüseyingazi Ekin Mahallesi’nde mahallelerine park yapılmasını isteyen vatandaşlar gazetemize konuştu.

Bölge sakinlerinden Hakkı Coşkun, mahalleye park sözü verildiğini fakat uzun yıllardır verilen sözün tutulmadığını belirterek bölgeye park yapılmasını talep etti. Coşkun, yaklaşan yerel seçimleri de hatırlatarak bölgenin harabe bir yeri andırdığını bu yüzden çevre düzenlemesine de ihtiyaç olduğunu belirtti.

SÖZ VERİLDİ AMA YAPILMADI

Mamak Hüseyingazi Ekin Mahallesi 1622-1623’üncü sokakların bulunduğu bölgeye park talep eden semt sakinleri belediyeye çağrıda bulundu. Bölgede bulunan yeşil alanlara park yapılmasını isteyen vatandaşlar, uzun yıllardır söz verildiğini ama bir türlü park yapımına başlanmadığını iddia etti. Bölgede ikamet eden vatandaşlar, yaklaşan yerel seçimi hatırlatarak, belediyeden bu konudaki taleplerini geri çevirmemesini istedi.

MAHALLENİN YEŞİL ALANA İHTİYACI VAR

Gazetemize bölge ile ilgili taleplerini anlatan semt sakini Hakkı Coşkun 15 yıldır her seçim döneminde park sözü verildiğini belirterek şu ifadeleri kullandı, “Her seçim döneminde park yapılacağının sözü veriliyor. Ama bir türlü park yapılmıyor. Yaklaşık 15 yıldır yapılacak deniliyor. Mahallenin yeşil alana ihtiyacı var. Belediyeden talebimiz bu bölgedeki yeşil alanlara park yapılması yönünde.”

“YÜRÜYÜŞ YAPABİLECEĞİMİZ BİR ALAN İSTİYORUZ”

Coşkun, bölgede bulunan ve kentsel dönüşümle yıkılan gecekonduların birçoğunun yeşil alan üzerinde bulunduğunu iddia ederek, ”Bölgedeki gecekonduların birçoğu, yeşil alanların üzerine inşa edilmişti. Bu yüzden park yapılamıyor diye söylentiler vardı. Kentsel dönüşümle birlikte gecekonduların birçoğu yıkıldı. Buna rağmen bölgeye park yapılmadı. Biz en azından yürüyüş yapabileceğimiz bir yeşil alan istiyoruz. Bölge park yapımına müsait” ifadelerini kullandı.

“BÖLGE TERK EDİLMİŞ BİR YER GİBİ DURUYOR”

Kentsel dönüşümle yıkılan gecekondularının yıkıntılarının ise bölgede birçok soruna neden olduğunu belirten Coşkun, bölgenin harabe bir şehri andırdığını söyledi. Coşkun, “Gecekonduların birçoğu yıkılmasına rağmen yıkıntıları temizlenmedi. Görüntü kirliliğine neden oluyor. Terk edilmiş harabe bir yer gibi duruyor. Bölgeye çevre düzenlemesi de talep ediyoruz.  Belediye bu bölge ile hiç ilgilenmiyor” diye konuştu.

Emrah Özcan/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.