Mamak Belediye Başkanı Murat Köse'den Mamak'ta iş müjdesi

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse'den Mamak'ta iş müjdesi

Selefi Mesut Akgül ile Gökçeyurt’taki bir Köy Konağı açılışı yapan Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, ilçeye yatırımcıları çekmek ve istihdam oluşturabilmek için ‘İş Forumu’ düzenleyeceklerini açıkladı. 

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, Gökçeyurt Mahallesi’ndeki yapımı 3 yılda tamamlanan Köy Konağı’nın açılışını gerçekleştirdi. Açılışa Mamak Kaymakamı Ziya Polat, bir önceki dönem Belediye Başkanı Mesut Akgül, CHP, MHP ve İYİ Parti’nin temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı. 

gokceyurt-koy-konagi,-gokceyurt-mahallesi,-ekolojik-koy-projesi,-ekokoy,.jpg

SELEFİNE TEŞEKKÜR ETTİ 

Gökçeyurt Köy Konağı açılışında konuşan Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, projenin temelinin selefi Mesut Akgül döneminde atıldığını hatırlatarak, “Çok değerli kardeşimiz Mesut Başkanımız kendi başladığı bir eserin açılışında bulunuyor. Davetimizi kırmayarak geldiği için kendisine çok teşekkür ederim” dedi.  

gokceyurt-koy-konagi,-gokceyurt-mahallesi,-ekolojik-koy-projesi,-ekokoy,,.jpg

ESKİ MAHALLE KÜLTÜRÜNÜ CANLANDIRACAK 

Başkan Köse, Gökçeyurt Köy Konağı’nın mahalle kültürünün kaybolmaması, dostluk, komşuluk ve dayanışma ilişkilerinin kuvvetlenmesi amacıyla inşa edildiğini belirterek, “Bu köy konağımızda bazen güzel günlerimizde bazen de hüzünlü günlerimizde eski köy geleneklerimizi yaşatacağız. Bu vesile ile mahalle kültürümüzün canlanmasını istiyoruz” diye konuştu. Mamaklıların mutluluğu ve konforu için çalıştıklarını kaydeden Köse, “Biz Mamak’ı evimiz Mamaklıları ise ailemiz olarak görüyoruz” ifadelerini kullandı.

gokceyurt-koy-konagi,-gokceyurt-mahallesi,-ekolojik-koy-projesi,-ekokoy,,,.jpg

İŞ FORMU DÜZENLENECEK 

Mamak’a yatırımcıları çekmek ve ilçede istihdam oluşturabilmek için birtakım girişimlerde bulunduklarını açıklayan Başkan Köse, “Mamak’taki yatırımcıları, Mamak’ta istihdam oluşturan çok değerli iş adamlarımızı bir İş Forumu’nda bir araya getireceğiz. Hem Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’mız hem de Tarım ve Orman Bakanlığı’mız ile ilgili kuruluşlarla beraber bir forum yapacağız. Mamak’ımızdaki yatırımları nasıl artırırız, insanlarımıza nasıl istihdam oluştururuz onunla ilgili çalışacağız” diyerek müjde verdi. 

gokceyurt-koy-konagi,-gokceyurt-mahallesi,-ekolojik-koy-projesi,-ekokoy,,,,.jpg

EKOLOJİK KÖY PROJESİ BAŞLADI 

Gökçeyurt’taki Ekolojik Köy projesi hakkında da bilgi veren Başkan Köse, “EKOKÖY'ümüzün 1. Etabını bismillah diyerek başlattık. 400 meyve ağacımızı toprakla buluşturduk. Meyve, sebze bahçeleri, doğal peynir, sirke, salça, marmelat vs. üretecek atölyeler, doğal ürünlerin satılacağı manav, Mabel Kafe ve seranın da içinde yer aldığı projemiz hayırlı olsun. EKOKÖY'ümüzün 2. Etabının çalışmalarını da yapıyoruz. Öğrencilere tarım eğitiminin verileceği, evcil hayvanların da yer alacağı Ekolojik Köyü'müzde, istiyoruz ki toprağı özleyen, toprak kokusunu özleyen Güzel Mamak’a gelsin” dedi. 

gokceyurt-koy-konagi,-gokceyurt-mahallesi,-ekolojik-koy-projesi,-ekokoy,,,,,.jpg

MESUT AKGÜL MEMNUNİYETİNİ AKTARDI 

Programda konuşan Mamak’ın bir önceki Belediye Başkanı Mesut Akgül, temelleri kendi döneminde atılan bir projenin açılışına davet edilmekten duyduğu memnuniyeti aktardı. Davetin bizzat halefi Murat Köse’den geldiğini açıklayan Akgül, bu hizmetlerin bir bayrak yarışı olduğuna dikkat çekti. Mamak Kaymakamı Ziya Polat ise halef ve selef iki başkanı bir açılışta görmenin kendisini çok sevindirdiğini kaydetti.  

OSMAN AKDOĞAN/İLKSAYFA-

Gazeteilksayfa.com
  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.