Mamak Belediye Başkanı Murat Köse: Borcumuzu ödüyoruz

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse: Borcumuzu ödüyoruz

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, ilk 100 günlük icraatını açıklayarak kısa zamanda büyük işlere imza attıklarını kaydetti. 

Belediyeyi 230 milyon borçla devraldığını kaydeden Başkan Köse, bu tutarın 30 milyonunun kapandığını, her ay düzenli olarak 4 milyon borç öderken bir yandan da 7/24 halka hizmet ulaştırdıkları açıkladı.  

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, ilk 100 günlük görev dönemindeki gerçekleştirilen ve yapım aşamasında olan icraatlarını kamuoyu ile paylaştı. 

Belediye Başkanlığı Hizmet Binası’nda gazetecilerle dün bir araya gelen Başkan Köse, yaptığı sunum ile ilçede yapılan faaliyetleri ve uygulanma aşamasında olan projeleri tek tek sıraladı. Kısa zamanda büyük işlere imza attıklarını kaydeden Başkan Murat Köse, 7/24 halka hizmet anlayışı ile yoğun bir şekilde çalıştıklarını belirtti. Halkla belediye arasındaki duvarları kaldırmaya başladıklarını kaydeden Köse, şeffaf ve hesap verebilir belediyecilik anlayışı ile hareket ettiklerini ifade etti.

DİKİMEVİ’NDE AÇIK MİKROFON…

Başkan Köse tarafından açıklanan 100 Günlük İcraat Programlarının bazıları şöyle: “Söz de karar da milletin diyerek Dikimevi’nde ‘Açık Mikrofon’, ‘Açık Kürsü’ uygulaması başlattık daha yeni. ‘Nasıl bir Mamak hayal ediyorsunuz?’ diye soracağız insanlarımıza. ‘Mamak için bir fikrim var’ kampanyası başlatacağız. Kasım ayı sonuna kadar sürecek. Gelen fikirleri değerlendirip ödüllendireceğiz.  

mamak-belediye-baskani-murat-kose,,.jpg

BELEDİYEYE GELENLERE SICAK KARŞILAMA

-Belediye binamız içerisindeki havuzlu alanı kafeterya haline çevirdik. Poğaça ve çay misafirlerimize ücretsiz yaptık, kahve imkanı da sunacağız. 

-Kısa adı HİM olan Hızlı İletişim Merkezi’ni belediyemizde faaliyete geçirdik. Vatandaşlarımız buradan işlemlerini hızlı bir şekilde gerçekleştiriyor. Sosyal medya hesaplarımıza gelen yorumları dikkate alıyoruz. Kulağımız milletimizde. 

HIZLI ÇÖZÜM… 

-Başkanlık Çözüm Merkezi (BÇM) kurduk, vatandaşlarımız şikayetlerini burada anlatıyorlar çözüm üretmek için direkt bu merkeze ulaşabiliyorlar.  

ÇEK- GÖNDER, ÇÖZÜLSÜN

-Bir mobil uygulama ‘geliştirdik Mamak Çözüm Merkezi’ adında. Bu uygulama ile vatandaşlarımız, ilçedeki sorunların fotoğraflarını ya da şikayetlerini buradan ‘çek-gönder’ ile hızlı bir şekilde gönderebiliyorlar. Aciliyet durumuna göre sorunlar çözülüyor.  

mamak-belediye-baskani-murat-kose,,,,,,.jpg

KİRALIK MAKAM ARACINI İADE ETTİ

-Tasarruf genelgesi yayımladık, bu genelgeyi bütün birimlerimize gönderdik. Mali disiplini sağlamak istiyoruz. Göreve başladığımızda başkanlığa ait olan kiralık aracı ilgili şirkete iade ettik ve belediyemizin garajındaki araçlardan birine binmeye başladık. Eve gidip gelirken kendi aracımı kendim kullanıyorum. 

-Dumansız hava sahaları oluşturuyoruz. 

7/24 YAŞAYAN İLÇE HAYALİ…

-İlçemizdeki işyerlerinin sabaha kadar açık kalması için karar aldık. Sokaklar aydınlık olsun, insanlar ticaret yapsın istiyoruz. Sadece içkili yerlere izin vermiyoruz. Şehri 7/24 izliyoruz, saat mefhumu gözetmeksizin ilçemizde meclis üyelerimiz ile birlikte geziyoruz. 

-Dükkanlardan alınan işgaliye ücretlerini 1 bölü 10’a düşürdük. İnşaat yapımında alınan ücretlerde yüzde 20 indirim yaptık. İlçemizdeki iskan sorununu çözmeye başladık. 

MÜDÜRLÜKLER DÜŞTÜ BAŞKAN YARDIMCILIKLARI ARTTI

Belediyedeki 23 müdürlüğü 19’a düşürdük. Eski yönetimde iken 1 başkan yardımcısı vardı şimdi onu 5’e çıkardık. 

-2 bin 500 personelimiz var. Personelimizin gelişimi ile ilgili çalışmalara imza atıyoruz. 
-Kampüs uygulaması ile idari ofisleri, teknik ofisleri ayırıyoruz. 

mamak-belediye-baskani-murat-kose,,,,,.jpg

HALKLA ARADAKİ DUVARLAR KALDIRILDI

-Vatandaşlarımızın 1. sınıf hizmet alacağı sosyal tesisler kuracağız. Birincisi Üreğil Millet Bahçesi’ne hayata geçirilecek. 

-Belediye hizmet binasının önündeki duvarları kaldırdık. Kaymakamlık ile aramızdaki duvarları da kaldıracağız. Gerekli görüşmeleri ve çalışmaları yaparak belediyemizin önündeki alanı şehir meydanına çevireceğiz.

GÖNÜL SOFRASI AÇILACAK

-Gönül Sofrası Projemizi bayramdan sonra hayata geçireceğiz.  Özel bir mekan hazırlayarak maddi durumu iyi olmayan vatandaşlarımızı burada misafir edeceğiz, evinden alacağız, bakanlarla, bakan yardımcıları ile ve bir şirketin yöneticileri ile aynı sofrada bir araya getirmiş olacağız.

-İlçemizde en az bir alanda lisanslı sporcu yetiştirmek istiyoruz. Amatör kulüplere ayni ve nakdi yardım yapacağız.

mamak-belediye-baskani-murat-kose,,,.jpg

SIFIR ATIK EVDEN BAŞLAYACAK

-Sıfır atık projesi ile ayrışmayı evlerden yapılmasını sağlayacağız. Çöp konteynerlerini geliştireceğiz. Geri dönüşümüz çok muhteşem olacak diyeceğiz. 

MUHTARLARA BELEDİYEDE OFİS 

-Belediyemize muhtarlık ofisi kurduk. 64 muhtarımız buradan istifade edecek, sorunları çözülecek.

ÜREĞİL’E HAYVANAT BAHÇESİ KURULACAK 

-Ankara’nın ilk millet bahçesi olan Üreğil’e yeni fonksiyonlar hazırlanıyor. At binme yeri ve küçük bir hayvanat bahçesi oluşturuyoruz. 

-Parklardaki ve Kur’an Kursları’ndaki çocuklarımıza ücretsiz patlamış mısır ve pamuk helva veriyoruz.

mamak-belediye-baskani-murat-kose,,,,.jpg

KIBRIS KANYONU İÇİN START VERİLİYOR

-Kıbrıs Kanyonu projesi için çalışmalar sürüyor. Ekolojik Köy çalışmalarına hız verdik. 

-Kurban kesim alanı ve satış yeri ile ilgili tedbirlerimizi aldık. 

15 Temmuz programı gerçekleştirerek şehitlerimizi andık. 

HEM BORÇ ÖDENİYOR HEM DE HİZMET DEVAM EDİYOR

Belediyenin maddi durumuyla ilgili sorulan bir soruya ilişkin ise Başkan Köse şunları söyledi: “Görevi devraldığımızda belediyenin 230 milyon borcu vardı, bu borçtan hiç şikayet etmedim. Bu borcun 30 milyonunu ödedik. Ayda düzenli olarak 4 milyon borç ödüyoruz hem de sürekli hizmet veriyoruz. Mamak her anlamda güçlü bir belediye. 1 yıllık bütçemiz kadar bile borcumuz yok. Onun için problem yok. Borçlarımızı ödeyeceğiz.” 

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM- 

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.