Maltepe Pazarı'nda hareketlilik başladı

Maltepe Pazarı'nda hareketlilik başladı

Maltepe Pazarı esnaflarından Emrah Koca sezonun açılmasıyla birlikte çarşı-pazarda hareketliliğin başladığını söyleyerek; “Sezondan umutluyuz” dedi.

Maltepe Pazarı’nda sezon açıldı, hareketlilik başladı. Maltepe Pazarı esnaflarından Emrah Koca, yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte çarşı-pazarlarda hareketlilik başladığını belirterek sezondan umutlu olduklarını söyledi. Kıyafet fiyatları ile ilgili gazetemize değerlendirmelerde bulunan Koca, kur artışı ile birlikte artan fiyatların, kur düşmesine rağmen aynı kaldığını söyleyerek, yaz sezonunda da sektörde fiyatların çok fazla değişmeyeceğini belirtti.

KUR ARTIŞI ÜRÜNLERE YANSIDI

Koca, “Geçtiğimiz aylarda kur artışı ile birlikte birçok ürüne zam geldi. Kurun az da olsa düşmesine rağmen fiyatlarda herhangi bir iniş görülmedi. Dolar 7 liraları gördüğünde birçok tekstil ürününe yaklaşık yüzde 50 zam geldi. 5,50 seviyelerine gerilemesine rağmen tekstil ürünlerindeki zam geri çekilmedi. Yaz sezonunda da fiyatların değişeceğini düşünmüyoruz. Birçok ürünün fiyatı dolara endeksli. Üretici kumaşı ithal ettiği için ister istemez kurdaki artış ürünlere de yansıyor” dedi.

HAREKETLİLİK BAŞLADI

Sezonda hareketlilik başlamasına rağmen geçen yıla kıyasla işlerin daha az olduğunu belirten Koca, “Geçtiğimiz yıl bu zamanlar sezon başı hareketlilik daha fazlaydı. Hafta içi dahi güzel iş yapıyorduk. Bu yıl ise hareketlilik başlamasına rağmen sadece hafta sonları yoğun bir kalabalık oluyor. Hafta içi de eş-dost geliyor, o da bir nebzede olsa bizleri rahatlatıyor” ifadelerini kullandı.

maltepe-pazari,-maltepe-pazari-esnaflarindan-emrah-koca,-,.jpg

PANTOLON 100, TİŞÖRT 35 LİRA

Vatandaşların alışveriş yaparken kredi kartı ve nakit kullanımının hemen hemen aynı oranda olduğunu söyleyen Koca, pantolon fiyatlarının ortalama 100 lira, tişört fiyatlarının ise 30-35 lira olduğunu söyledi. Pazarın taşınması ile ilgili kendilerine herhangi bir bilgi verilmediğini söyleyen Koca, “Pazar ile ilgili bazı söylentiler var. Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş bizlere elinden gelen desteği sağlayacağının sözünü verdi. Taşınacak mı, yeniden mi yapılacak bilmiyoruz. Bu yüzden de yatırım dahi yapamıyoruz. Önümüzü göremiyoruz. Bu konu kesinleşse tüm esnaf önüne bakar ve ona göre planını yapar” diyerek sözlerine son verdi.

Emrah Özcan / HABERVAKTİM

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.