Maltepe esnafı yazdan umutlu

Maltepe esnafı yazdan umutlu

Havaların ısınmasıyla çarşı pazarda canlılığın artması beklenirken, Maltepe Pazarı esnafı hazırlıklarını tamamladı, müşterilerini bekliyor.

Maltepe Pazarı esnafı yaz alışverişine hazırlanıyor. Havaların sıcaklığının kendini iyice hissettirdiği bugünlerde çarşı pazar canlandı. Esnaf Emrah Koca’da bu haraketlilikten memnuniyetini belirterek, “15 gün içerisinde çarşı olarak ürünlerimizi tamamlar ve yazlık alışverişe hazır hale geliriz” dedi. Öte yandan kış sezonunun hayli zor geçtiğini ve zararı olduklarını belirten Koca, yaz aylarından umutlu oldukları ifade etti. 

ÇEŞİT ÇOK

Esnaf Koca çarşı olarak her zevke ve keseye ürün sattıklarını belirterek, “ Çarşıda talebinizi karşılayamam endişeniz olmasın. En basit örnekle 50-60 çeşit kot pantolon sadece ben satıyorum. Diğer arkadaşların benim rakamlarımda çeşitleri bulunuyor ve burada onlarca esnaftaki çeşidin bolluğunu hayal edin. Ayrıca günümüzde insanlar belli noktalardan hem aynı ürünü giyiyor hem de pahalı giyinmek zorunda kalıyor. Bizde her keseye ve zevke uygun ürün bulursunuz esnafta sizde kazanırsınız ”dedi. Ayrıca Müşteri potansiyeli olarak her kesime hitap ettiklerini belirten Koca, “Kışın askerler, öğrenciler ağırlıkla gelir. Yaz aylarında ise normal müşterilerimiz ve gurbetçi kardeşlerimiz gelir” dedi. 

YAZDAN UMUTLUYUZ

Havaların ısınmasıyla birlikte yaz sezonunun giderek çarşı pazarda hissedildiğini söyleyen Koca, “Havalar ısındı ayakkabı sezonu açıldı yazlık kıyafetler gelmeye başladı. Fakat tam anlamıyla yazlık ürünümüz gelmiş değil 15 gün sonra bütün esnaf kendini hazır hale getirir ve müşterilerimize iyi hizmet verebiliriz” diye konuştu. 

KIŞ ZOR GEÇTİ

Kış mevsiminin bu yıl neredeyse yaşanmamasından dolayı işlerinin hayli düştüğünü ve zarar ettiklerini belirten Koca, “Bu kışı yaşamadık diyebiliriz. Normalde 1 ayda sattığım kazak sayısına bu sene bütün sezon ulaşamadık. Genel olarak mallar elimizde kaldı ve esnaf zarar etti. Kış mevsim olarak değil maddi olarak bize zor geçti” ifadelerine yer verdi.  

Erkal ERDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.