Malazgirt için bilgi şöleni

Malazgirt için bilgi şöleni

TYB, Türk tarihinin dönüm noktalarından biri olan Malazgirt zaferinin 948’inci yıldönümü hatırasına üç günlük bilgi şöleni düzenleyecek.

Mehmet Doğan’ın Onursal Başkanlığını yürüttüğü Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Malazgirt zaferinin 948’inci yıl dönümünde “IV. Tarihi Roman ve Romanda Tarih Bilgi Şöleni” düzenleyecek. Malazgirt Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşecek şölen de tarih ve roman ilişkilerini tartışılacak. Toplantıya 40 kadar ilim ve fikir adamı yanında ünlü tarihi roman yazarları da katılacak.

ARKA PLANI, SEYRİ, SİYASİ VE SOSYAL SONUÇLARI

Malazgirt Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Malazgirt Kaymakamlığı’nın katkıları ve Türk Tarih Kurumu ve Muş Üniversitesi iş birliği ile yapılacak şölen, 19-21 Ağustos 2019 tarihlerinde gerçekleştirilecek. Bilim adamları, akademisyenler, tarihçiler, fikir adamları ve tarihî roman yazarları konuşmacı olarak katılacakları bilgi şöleninde; savaşın Selçuklu ve Bizans arka planı, seyri, siyasi ve sosyal sonuçlarının yanı sıra Türk ve dünya tarihindeki yeri ve önemini konuşacak. 

mehmet-dogan,-turkiye-yazarlar-birligi,-tarihi-roman-ve-romanda-tarih-bilgi-soleni,,.jpg

BİLDİRİLER KİTAP OLACAK

Üç gün sürecek bilgi şöleni, Türkiye Yazarlar Birliği Şeref Başkanı D. Mehmet Doğan ve Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Refik Turan’ın açılış oturumunda yapacakları değerlendirme konuşmaları ile başlayacak. Altı oturumda bilim adamları, roman yazarları ve akademisyenler bildirilerini sunacaklar. Sunulan bildiriler ve yapılacak değerlendirme konuşmaları daha sonra kitap olarak da yayınlanacak.

TYB tarafından ilki Topkapı Sarayı’nda, İkincisini Dolmabahçe Sarayı’nda düzenlenen bilgi şölenlerinin üçüncüsü Konya’da yapılmıştı. “Tarihî roman ve tarihte roman” bilgi şölenlerinin dördüncüsünü ise Malazgirt Zaferi’nin 948’inci yıldönümü hatırasına Malazgirt’te gerçekleştirilecek.

Emrah Özcan/HABERVAKTİM

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.