Malatya sallandı Elazığ yara aldı: Depremde ağır hasar tespit edildi

Malatya sallandı Elazığ yara aldı: Depremde ağır hasar tespit edildi

Malatya'nın Kale ilçesinde meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki deprem sonrası Elazığ'da 20 binanın ağır hasar aldığı tespit edildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yoğun çalışmaları devam ederken, iki ilde toplam 1211 ihbar değerlendirildi.

Dün saat 10.46'da Malatya'nın Kale ilçesinde meydana gelen ve çevre illerde de hissedilen deprem, en çok Elazığ'da hasara yol açtı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un açıklamalarına göre, Elazığ'da 20 ağır hasarlı binanın yanı sıra 517 az hasarlı bina tespit edildi. Malatya'da ise 18 binanın az hasarlı olduğu belirlendi. İlk belirlemelere göre 3 binada kısmi çökme meydana geldi.

SAHADA YOĞUN ÇALIŞMA

Bakanlık, deprem bölgesinde kapsamlı hasar tespit çalışmalarını sürdürüyor. Malatya'da Yapı İşleri Genel Müdürlüğü'ne bağlı 25 ekip, Elazığ'da ise 27 ekip sahada aktif olarak çalışmalarına devam ediyor. Bakan Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada vatandaşların müsterih olmalarını isteyerek, hasar tespit çalışmalarının en kısa sürede tamamlanacağını ve gerekli tüm adımların atılacağını vurguladı.

Bakan Kurum, depremzedelerin mağduriyet yaşamaması için tüm imkanların seferber edildiğini belirterek, çalışmaların titizlikle yürütüldüğünü ifade etti. Bakanlık ekipleri, vatandaşlardan gelen ihbarları da değerlendirerek bölgedeki hasar tespitlerini hassasiyetle gerçekleştiriyor.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.