'Makro projeler yapmalıyız'

'Makro projeler yapmalıyız'

İÇGİAF Başkanı Fatma Semiz STK’ların artık yeni bir hikaye yazması gerektiğine söyleyerek, “Ülkemizin geldiği konum, bizlere yeni bir vizyon ve makro projeler yapmamız gerektiğini göstermiştir” dedi.

İÇGİAF Başkanı Fatma Semiz STK’ların artık yeni bir hikaye yazması gerektiğine söyleyerek, “Ülkemizin geldiği konum, bizlere yeni bir vizyon ve makro projeler yapmamız gerektiğini göstermiştir” dedi.

İç Anadolu Genç İşadamları Federasyonu’nun  (İÇGİAF) 6’ncı olağan genel kurulu yapıldı. Kurulda yeniden Başkan seçilen Fatma Semiz yeni oluşturdukları güçlü ekiple Federasyonu daha da yükseklere çıkartmaya kararlı olduklarını belirtti. Semiz,  sivil toplum kuruluşlarının artık yeni bir hikâye yazması gerektiğine inandıklarını söyleyerek, “Bugüne kadar yapılan faaliyetlerimizin amacına ulaştığına inanıyoruz. Artık ülkemizin geldiği konum, bizlere yeni bir vizyon ve makro projeler yapmamız gerektiğini göstermiştir” dedi. 

img_7876-002.jpg

KATMA DEĞER SAĞLIYORUZ

Kurulda konuşan İÇGİAF Yönetim Kurulu Başkanı Fatma Semiz,  İÇGİAF’ın 2 bin 500 üyesi ile güçlü bir federasyon olduğunu söyleyerek, Türkiye’nin önemli sivil toplum kuruluşları arasında yer alan federasyonun, başarılı projelerle ülkeye her zaman katma değer sağladığını dile getirdi. Semiz, “Göreve geldiğimiz günden itibaren bizlerin İÇGİAF için dile getirdiği ilk konu kurumsallaşma ve marka değerini arttırıcı çalışmalardı. Zira o tarihlerde federasyonumuz kamuoyunda ve iş dünyasında ciddi bir bilinirlik sorunu yaşıyordu. Bunu aşmak ve iş dünyasında referans bir denek olmak için var gücümüzle çalıştık” dedi.

img_7896-001.jpg

STK’LAR ZORLU SÜREÇTEN GEÇTİ

Tüm bu çalışmaları gerçekleştirirken ülkenin birçok farklı süreçten geçtiğini hatırlatan Semiz, Türkiye’nin 15 Temmuz hain darbe girişimi ile karşı karşıya kaldığını ve küresel ekonomik saldırılara uğradığını söyledi. Sivil toplum örgütlerinin bu olağanüstü dönemde büyük sıkıntılar yaşadığını kaydeden Semiz,  “İÇGİAF ailesi ise bu süreçten güçlenerek çıktı. Üye dernek sayımızı 10’a çıkarma başarısını gösterdik. Federasyonumuz yine bu dönemde yurt içi ve yurt dışı geziler gerçekleştirerek, üyelerimizin dış dünya ile bağlarını kuvvetlendirdi, yeni pazarlarla tanışmalarını sağladı” dedi.

img_7920.jpg

İŞ VE TİCARET YASASI

Yeni Yönetim Kurulu’nun hedeflerinden de bahseden Semiz, iş ve ticaret yasasının çıkarılması, belediyeler ve valiliklerle ortak bir çalışma yaparak ‘illerde iş envanterinin’ çıkartılması ve üyelerle ticari işbirliklerini arttırarak bölgede bulunan paydaşlarla birlikte İÇGİAF Ekonomi ve Ticaret Danışma Kurulu’nu oluşturmanın amaçları arasında yer aldığını kaydetti.

Emrah Özcan / HABERVAKTİM

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.