Makro Market çalışanları, tazminat ve maaşlarını istiyor

Makro Market çalışanları, tazminat ve maaşlarını istiyor

Makro Market’in konkordato ilan etmesinin ardından tazminatları ve ücret alacakları verilmeden işten çıkarılan işçilerin hak arayışı devam ediyor. Çalışanlar bir an önce mağduriyetlerinin giderilmesinin talep ediyor.

dzeghz4woaeij9f.jpgMakro Market’in konkordato ilan etmesinin ardından tazminatları ve ücret alacakları verilmeden işten çıkarılan 6 bin 500 işçinin mücadelesi devam ediyor.

Birçok ilde eylemler yaparak hak mücadelesinde bulunan çalışanlar, bir an önce mağduriyetlerinin giderilmesini istiyor.

Firmanın 6 yıllık çalışanı M.E gazetemize yaptığı açıklamada 16 aydır hakkını alamadığını ve mağdur olduğunu söyleyerek yetkililerin araya girerek bir an önce yaşanan mağduriyetin giderilmesini talep ediyor.

TAZMİNAT VE İHBAR HAKLARI ÖDENMEDİ

Geçen yıl konkordato ilan eden Makro Market çalışanları, tazminat ve ihbar ödemelerini alamadan işten çıkarıldıkları için mağduriyet yaşıyor. Ankara, Samsun, Kayseri, Malatya, Konya, Bolu, Antalya gibi illerde toplamda 295 mağazası olan firmanın çalışanları farklı illerde yaptıkları eylemlerle gündeme geliyor. 

702e1811-8a35-47cf-8c07-be24954fb440.jpgÇALIŞANLAR MAĞDUR

Konu hakkında gazetemize bilgi veren firmanın 6 yıllık eski çalışanı M.E. sürecin başlangıcını şöyle anlatıyor, “Yaklaşık 6 yıl Makro’da çalıştım. Süreç 2017 yılının Ekim ayında şirketin konkordato talebi ile mahkemeye başvurmasıyla başladı. Sonuç itibari ile birçok ilde toplam 295 mağazası bulunan Makro, bu süreçte teker teker mağazalarını sattı ya da isim değiştirerek satışa devam etti. Bu süreçte 6 bin 500 kişiyi işten çıkardılar ve birçok çalışan mağdur edildi” dedi.

2 YILDIR SÜREN HAK MÜCADELESİ

M.E şu an faaliyette firmanın 3 mağazası kaldığını söyleyerek, firmanın kendilerine ihbar ve tazminatları ödemeden işten çıkardığını belirtti. Firma çalışanı, “2 yıldan itibaren haklarımızı alabilmek için mücadele veriyoruz. 2 yıl içinde sadece bin 500 kişiye ödemeleri yapıldı. Ankara’da 5 bine yakın çalışan vardı. Birçok işçi işsiz kaldı. Bu süreçte Nakliyat-İş Sendikası bizleri destekledi, yalnız bırakmadı. Başka hiçbir kurum ve kuruluş bizlere sahip çıkmadı. Biz sadece hakkımız olanı istiyoruz. Yetkililer buna kayıtsız kalmasın” ifadelerini kullandı.

MAHKEME ERTELENDİ

Şirket yetkililerinin ise mağdur olan işçilerin tüm haklarının ödeneceğini, fakat nakit akışında sıkıntı çektiklerini bildirdiği öğrenildi. Firma çalışanları ise Makro’nun Migros A.Ş.’ye satılan marketlerden elde edilen aylık taksitlerin üzerindeki tedbirin kaldırılıp, mağdur olan işçilere ödenmesini talep etti. Geçtiğimiz Salı günü son mahkeme gerçekleşti ve mahkeme heyeti bilirkişi raporunu kabul etmeyerek, mahkemeyi 26 Mart Salı gününe erteledi. 

Emrah Özcan / HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.