Mahalleliden Şirindere itirazı
Çiğdem Mahallesi sakinleri Büyükşehir Meclisi’nin Şirindere’ye yönelik imar planı kararına tepkili. Bölge sakinleri, bölgede yapılaşmaya gidilmesi yerine, hak sahiplerinin mağdur edilmeden oradan taşınmasını ve Şirindere’nin park olmasını talep ediyor.
Çankaya Çiğdem Mahallesi sakinleri, Ankara’nın yapılaşmamış son derelerinden biri olan Şirindere için Ankara Büyükşehir Belediyesi Belediye Meclisi’nin imar planını kabul etmesine tepki gösterdi. Önceki gün karara yönelik itiraz dilekçelerini Belediyeye veren çevre sakinleri hak sahiplerinin mağdur edilmemesini ve Şirindere’nin park olmasını istiyor.
Çiğdem Mahallesi Muhtarı Hasan Hüseyin Aslan ise, mahalleli ile beraber duruma itiraz ettiklerini ve konuyu Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna’ya taşımak istediklerini söyledi. Öte yandan Çiğdemim Derneği Başkanı Fatih Fethi Aksoy alanın yapılaşmaya riskli olduğu ve vatandaşın yaşam kalitesine zarar verdiğine dikkat çekti.
‘YEŞİL ALAN OLSUN’
Başkent’in yapılaşmamış son derelerinden olan Çankaya’daki Şirindere’ye yönelik Belediye Meclisi’nin imar planını onaylamasına mahalle sakinleri tepki gösteriyor. Önceki gün itiraz dilekçelerini belediyeye sunan mahalleli bölgenin bugüne kadar yapılaşmadığına dikkat çekerek orada bulunan hak sahiplerinin de mağdur edilmeden başka yere nakledilmesini ve ardından yeşil alana dönüştürülmesini istiyor.
MUHTARLIK VE VATANDAŞTAN ŞİKÂYET
Çiğdem Mahallesi Muhtarı Hasan Hüseyin Aslan ise mahalleli ile ortak istişare sonucu şikâyet kararı aldıklarını ve dilekçelerini önceki gün belediyeye ilettiklerini söyledi. Aslan, itirazların takipçisi olacaklarını ve konuyu da Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna’ya taşıyacaklarını bildirdi.
“BÖLGE YAPILAŞMAYA UYGUN DEĞİL”
“Bölge sel ve toprak kayması riski altında” diyerek bölgenin yapılaşmaya uygun olmadığını hem riskli hem de vatandaşın yaşam kalitesini düşüreceğinden bahseden Çiğdemim Derneği Başkanı Fatih Fethi Aksoy durumu şu sözlerle anlattı:
“Şirindere vadisinde 150 civarında hak sahibi vatandaş bulunuyor. Bölge, sel ve toprak kayması riski altında. Vadi yapılaşmaya müsait değil. Riskli jeolojik ve topoğrafı yapısı nedeniyle daha önce iki kez yapılan imar planları mahkeme kararıyla iptal edildi. Mahkeme kararıyla iptallerin ardından bölge riskli alan olarak ilan edildi ve aynı şartlarda yapılaşmaya açılması için imar planı yapıldı. Yeni imar planında 6 adet konut adası bırakılarak ve hmax=serbest yapılarak yüksek yapılaşmanın da önü açılmış oldu. Alanın bir tarafında kalan dublex konutların önüne set gibi ve yüksek yapılaşma getirilerek ve rüzgâr koridoru kapatılarak nefes alma imkânı daraltılmaktadır. Bütün bu olumsuzluklar hem mahallenin hem de mahalle sakinlerinin yaşam kalitesini düşürecek, ayrıca zaten olumsuzluklar yaşanan araç trafiği de durumdan olumsuz etkilenecektir.”
Feyzullah DOĞRU/HABERVAKTİM
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.