Mağdurlara ödemeler başladı

Mağdurlara ödemeler başladı

Mamak Boğaziçi’nde selden dolayı mağdur olan vatandaşlara verilen yardım sözü tutuluyor. Mağdur vatandaşlara, Valilik tarafından toplamda 1,1 Milyon TL’lik yardım dağıtılıyor.

Başkentlilerin aylardır dört gözle beklediği yağmur, İlkbahar mevsiminin son ayı olan  Mayıs'ta yağmaya başladı. 5 Mayıs'tan itibaren etkili olmaya başlayan ve yer yer şiddetini artıran  yağmurun Meteoroloji Genel Müdürlüğünden edinilen bilgilere göre bu hafta sonuna kadar da sürmesi bekleniyor. 

ÇİFTÇİLERDEN BURUK SEVİNÇ

nallihan-marul-3333.jpg

Başkent genelinde etkili olan yağmur Mamak, Keçiören, Pursaklar gibi ilçelerde maddi zarara neden olurken, tarım üretiminin yapıldığı Polatlı, Gölbaşı, Nallıhan, Ayaş, Haymana, Elmadağ, Çubuk, Akyurt, Kalecik ve Şereflikoçhisar gibi ilçedeki çiftçilerin yüzünü bir nebze güldürdü. Kuraklıktan endişe eden Başkentli çiftçiler ve bölge halkı geçtiğimiz hafta yağmur duasına çıkmıştı. 12 milyon 56 bin 242 dekar tarım alanı ile Türkiye'nin ikinci en büyük tarım alanına sahip Ankara'da yağmur duasının ardından yağan yağmur, çiftçiyi bir hayli rahatlattı. Çiftçiler, bu aylarda yağan yağmurun mahsullerine çok iyi geleceğini kaydetti. Yağmurun yağmasına bir yandan sevinen çiftçiler, hafta sonu Mamak ve Keçiören'de yaşanan sel felaketinden dolayı üzüntülerini bildirdi. Yağan yağmurlar barajlardaki doluluk oranına da olumlu katkıda bulundu. 

METEOROLOJİ UYARIYOR!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Ankara için bu hafta sonuna kadar kuvvetli yağış uyarısında bulundu. Kuvvetli yağış nedeniyle ani sel, su baskını, yıldırım, dolu riski, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların ve ilgililerin dikkatli olması isteniyor. Ankara'da metrekareye 21 ila 50 kilogram arasında yağmurun yağması tahmin ediliyor.  Rüzgarın ise saatteki hızının 40 ila 60 kilometre esmesi bekleniyor. 

ASKİ GENEL MÜDÜRÜNDEN ÖNEMLİ UYARILAR 

ASKİ Genel Müdürü Cumali Kınacı, Mamak ve Keçiören'de yaşanan sel felaketi sonrası sosyal medya hesabından konu ile ilgili bir açıklama yaptı. Kınacı, muhtemel şiddetli yağışlar ve taşkınlar için ASKİ ekiplerinin her an hazır olduğunu belirtti. Sel felaketinden etkilenmemek için vatandaşlara uyarılarda bulunan Kınacı,  "Sık sık taşkın yaşamamak için dere üzerinin kapatılmaması, arazi yüzeyinin geçirimsiz olmaması, yağmur suyu ızgara ve kanallarına tıkayıcı madde dökülmemesi, dere yataklarını daraltacak şekilde inşaat yapılmaması, imar planlarında taşkının dikkate alınması büyük önem taşımaktadır" ifadelerini kullandı. 

ÖDEMELER BAŞLADI

Öte yandan Ankara Valiliği hafta sonu meydana gelen sel felaketinde ev ve iş yerleri hasar gören vatandaşların zararlarını karşılamaya başladı. Buna göre, hasar tespit çalışmaları sonucunda sel felaketinde zarar gören vatandaşlara, 10 konut ile 61 iş yeri sahibine toplam 605 bin 250 TL, 81 araç sahibine ise 584 bin 600 TL yardım yapılmasına karar verildi. Yardımlar, Mamak İlçesi Boğaziçi Mahallesi'nde bulunan Tenzile Erdoğan Aile Merkezi'nde yapılıyor.

SEL MAĞDURLARINA KEÇİÖREN’DEN YARDIM ELİ

Hayatı felç eden etkili yoğun yağış sonrası hasar gören iş yeri ve meskenleri Keçiören Kaymakamı Uğur Bulut ile birlikte ziyaret eden Başkan Ak, AFAD ile birlikte kurulan zarar tespit komisyonunun çalıştığını söyledi. Ak, "Yaşanan sel felaketi ile ilgili anında harekete geçerek el birliği ile yaraları sarmaya başladık. Valiliğimiz, Büyükşehir belediyemiz ile birlikte Kaymakamımız ve Belediyemiz koordineli bir şekilde çalışıyor. Kaymakamımızla birlikte vatandaşımızın uğradığı zararı yerinde inceledik. Valimiz Sayın Ercan Topaca, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Tuna da yaşanan felaketle yakından ilgileniyorlar, kendilerine de anlık bilgi veriyoruz.  Şükür ki herhangi bir can kaybı ve yaralanma yaşanmadı. İş yeri ve evinde hasar oluşan ve eşyaları kullanılamaz hale gelen vatandaşlarımızla ilgili de çalışmalarımız yoğun bir şekilde sürüyor. Rabbim ülkemizi her türlü afetten korusun. Ankara'ya, Keçiören'e ve vatandaşlarımıza da geçmiş olsun." dedi.

AFAD, itfaiye, karakol ve belediyeye ulaşan mağdurlarla ilgili hasar tespit raporlama işlemleri devam ediyor. Yoğun yağış sonrası yıkılan istinat duvarları ve hasar gören altyapı ile ilgili Keçiören Belediyesi de çalışmalarına başladı.

Osman AKDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.