Mağdur esnaftan un talebi

Mağdur esnaftan un talebi

Sincan’da unlu mamuller dükkanı işleten Döndü Anar, 2014’te yaşanan sel felaketinde dükkanını su basınca bir daha işleri toparlayamadı.

Sincan’da dişinden tırnağından artırdığıyla 5 yıl önce unlu mamuller dükkanı açan Döndü Anar bugünlerde zor durumda. İşleri iyi giderken 2014 yılının Eylül ayında yaşadığı sel felaketinin ardından bir daha toparlayamayan Anar, “Selden sonra bütün zararımı borçla kapattım. 6 ay boyunca dükkânım kapalı kaldı ”dedi. 7 ay öncesine kadar açık tuttuğu dükkanını kapatmak zorunda kalan Anar yetkililere, “Yalnızca una ihtiyacım var. Devlet büyüklerimizden bu konuda yardım bekliyorum” diye konuştu. 

“CANIMIZI ZOR KURTARMIŞTIK”

2014 yılının Eylül ayında yaşanan sel felaketinden canlarını zor kurtardıklarını belirten Anar, “Duvarların yarısına kadar sel suları çıktı. Çamurlu kirli su olmuştu. Tezgâhlar, makineler hiç görünmüyor çamurla kaplanmıştı. Canımızı zor kurtarmıştık. Camlar patlamıştı işçilerle birlikte son anda dışarı son anda kaçmıştık. Cuma günü 1 kamyon un getirmiştim. Cumartesi günü sel bastı 1 torba dahi kullanamadım hepsi ziyan oldu. Onun dışında hali hazırda dükkânda bulunan malzemelerim vardı. Yufkalar, bazlamalar alet edevat tamamı ziyan oldu. Olay yaşandıktan sonra ben 6-7 ay süreyle iş yerini kapattım. Tekrar malzemelerin hazırlanması ve makinelerin tamirini bekledim” diye konuştu. 

“O SELDEN SONRA HEP ZARAR ETTİM SAĞLIMI KAYBETTİM”

Yaşadıkları felaketten sonra her zaman zarar ettiğini ve sağlını da kaybettiğini söyleyen Anar, “O selin bana çok büyük zararı olmuştu. Buradaki dükkânı açalı 1 buçuk yıl olmuştu. Zararları tekrar çıkaramadım bir daha toparlayamadım. O zaman bana hiç yardım gelmedi. Zararların tamamını tekrar borçla karşıladım. 7 ay önceye kadar dükkânı bir şekilde zar zor çalıştırmaya çalıştım. Ancak zamanında hep borç ve hacizli olduğu için çok zor duruma düştüm. 7 aydır kapalı 2 bin 500 lira kirası var. Bir kuruş dahi ödeyemedim. O da şuan birikti.  Bir de üzerine hastalık geldi. Yaşadığım streslerden dolayı akciğerimde kanser çıktı, şeker hastasıyım o da yükseldi. Şuan ayakta zor duruyorum” diye konuştu.  

“TEK İSTEDİĞİM BAŞLANGIÇ İÇİN UN YARDIMI”

Yetkililere seslenen ve tek ihtiyacının un olduğunu söyleyen Anar şunları söyledi
“Şuan benim tek istediğim un. Eğer bana un yardımında bulunurlarsa tekrar bu makineler çalışır bende ekmeğimi kazanırım. Yalnızca ben değil 12 işçim vardı onları da işten çıkardım geri onları kazanırım. Kaç tane esnafa borcum var onlar da benden ödeme bekliyor. Ben fabrikamı çalıştırsam onların da mağduriyeti gitmiş olacak. Birçok yere belediyelere başvurdum sonuç alamadım. En son Ankara Valiliği’ne başvuru yaptım un istedim. Onlar keşfe geldiler incelemede bulundular. Sonuç bekliyorum. Yetkililerimizden devlet büyüklerimizden istediğim de odur. Be burada tekrar bir çalışmaya başlamam için gerekli olan tek şey un. Bugüne dek hiçbir yardım almadım şükür hep kendi geçimimizi sağladık. Şuan çok zor durumda olmasak yine istemezdim ama başaramıyorum. Zamanında yediğim o büyük zararı bir türlü üzerimden atamadım işleri götüremedim.” 

Erkal ERDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.