Maduro'ya destek

Maduro'ya destek

Ankara’da bir grup STK temsilcisi Venezuela Devlet Başkanı Maduro’ya destek amacıyla Venezuela Büyükelçiliği önünde basın açıklaması yaptı. Grup adına konuşan İHH Ankara sorumlusu Mustafa Sinan, “Biz dünyanın neresinde bir zulüm varsa onun karşısındayız”

Ankara’da bir grup STK temsilcisi Venezuela Devlet Başkanı Maduro’ya destek amacıyla Venezuela Büyükelçiliği önünde basın açıklaması yaptı. Grup adına konuşan İHH Ankara sorumlusu Mustafa Sinan, “Biz dünyanın neresinde bir zulüm varsa onun karşısındayız” dedi. 

Basın açıklamasından sonra Venezuela Büyükelçisi Reyes’e samimiyeti ve özgürlüğü temsil eden pembe bir çiçek ile savaşa şahit olan çocukların yaptığı bir tablo hediye edildi. 

Ankara’da bir grup STK temsilcisi Venezuela’da yaşanan olaylara ilişkin Venezuela Büyükelçiliği önünde Devlet Başkanı Maduro’ya destek açıklaması yaptı. Grup adına konuşan İHH Ankara sorumlusu Mustafa Sinan, “Biz dünyanın neresinde bir zulüm varsa onun karşısındayız. Tüm dünyayı Maduro’ya desteğe bekliyoruz” dedi. Daha sonra grup Venezuela Ankara Büyükelçisi Jose Gregorio Bracho Reyes’le görüşerek yanlarında getirdikleri pembe çiçeği ve savaşa şahit olan çocukların yaptığı tabloyu hediye etti.

Maduro’ya destek açıklamasına Türk İş Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Çetin, Memur- Sen Ankara İl Başkanı Mustafa Kır, İHH Ankara Temsilcisi Mustafa Sinan, Hak İş Genel Sekreter Yardımcısı Erdoğan Serdengeçti, Ankara İnanç Özgürlüğü Platformu temsilcisi Tayyar Tercan katıldı.  

HAKSIZLIK NEREDEYSE KARŞISINDAYIZ

Venezuela’da yaşanan olaylara karşı Devlet Başkanı Maduro’ya destek verdiklerini belirten İHH Ankara sorumlusu Mustafa Sinan, “Bugün buraya Venezuela’ da özgürlük mücadelesi veren insanlara destek vermek için geldik. Bizler haksızlık nerede varsa onun karşısındayız. Özellikle Amerika’nın keyfi uygulamaları ve petrol ihtiyaçlarını gidermek için insanlara yaptığı zulme dur demek için buradayız. Türkiye’nin hatırı sayılır sendika temsilcileri ve STK’ları oradaki mücadeleye destek veriyorlar. Amacımız oradaki hükümetin devam etmesi ve özgürlük mücadelelerini kazanmaları. Tüm dünyadaki STK’lara sesleniyoruz hep beraber Venezuela’da bulunan mazlumlara sahip çıkın” diye konuştu.  

İNSANLAR ÖZGÜR YAŞASIN

Yanlarında Venezuela Ankara Büyükelçisi Jose Gregorio Bracho Reyes’e vermek üzere iki hediye getirdiklerini söyleyen Sinan, “Buraya iki hediye getirdik. Bunları getirmemizde de amaçlarımız var. Birincisi bu çiçeği biz pembe seçtik. Çünkü bütün dünyadaki güzellikler samimi insanların olsun ve özgür yaşasınlar. Birbirlerinin haklarını ve hukuklarını gözetsinler. Bütün dünyadaki STK’lardan Başkan Nicolas Maduro’ya çiçek göndermelerini istiyoruz. Burada yapılan zulmü herkes görür ve bu zulmün karşısında durursa bu yaşanan olaylar bir daha tekrarlanmaz” dedi. 

ÇOCUKLAR HAYAL ETTİKLERİ ÜLKEDE YAŞAŞIN 

Bir diğer hediyelerinin savaşta çocukların yaptığı tablo olduğunu belirten Sinan sözlerini şöyle tamamladı: “Elimdeki tablo, babasını savaşta kaybetmiş yetim çocukların yaptığı bir tablo. Bu tabloda çocuğumuz yeşillik içerisinde özgürce yaşadığı bir ülkede kendini hayal ediyor. Bu hayal ettiği ülkede yaşaması için bizler mücadele veriyoruz. Artık bu tabloyu çizen çocuklar olmasın. Artık insanlar istedikleri gibi özgür yaşasın. Halk kimi istiyorsa onu seçsin. Herkes inancını özgürce yaşasın. En son yine Mısır’da 9 masum insan idam edildi. Artık bu zalimlerin bir sonunun gelmesi gerektiğini tüm dünyaya haykırıyoruz.”

Erkal Erdoğan / HABERVAKTİM

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.