Madde bağımlısı gençten çağrı: Beni sokağa bırakmayın

Madde bağımlısı gençten çağrı: Beni sokağa bırakmayın

Hakan Ş. K., 31 yaşında. Annesini kaybettikten sonra sokaklara düştü ve madde bağımlısı oldu. Tedavi gördü maddeden kurtuldu; ancak kalacak yeri olmadığı için yeniden sokaklara düştü. Hakan, yeniden sokağa düşmemek için kalacak yer ve iş arıyor.

01bea29e-db55-4749-87ce-1acba9786100.jpgUyuşturucu ve uçucu maddelerin kullanımı nedeniyle hayatı kararan gençlerden bir tanesi olan 31 yaşındaki Hakan Ş. K., ibret verici hayat hikayesini ve bağımlılık günlerinde yaşadıkları zorlukları muhabirimize anlattı. 2006 yılında annesini trafik kazasında kaybettikten sonra yürek burkan hikayesinin başladığını anlatan Hakan Ş. K. şunları kaydetti:

ANNESİNİ KAYBETTİ YÜREK BURKAN HİKAYESİ BAŞLADI

“Altındağ’da doğdum, annemi 2006’da trafik kazasına kurban verdim. Babam başka bir kadınla evlenmesi üzerine babamla ilişkilerimi bitirmek zorunda kaldım. Ben de hayatımı uzunca bir süre anneannemin yanında devam ettirdim. Bu süre zarfında açıktan İmam- Hatip lisesini bitirdim, aynı zamanda Arapça’yı da öğrendim. Annemin yokluğuna ve babasızlığa tam alışmaya başlamışken anneannem, evlatlarının baskısı ile evlerini sattı ve parayı çocukları arasında paylaştırdı. Ben görmezden gelindim. Hayatta ikinci defa yalnız kaldım…”

ELİNDEN TUTAN OLMAYINCA ÖNCE SOKAKLA TANIŞTI SONRA…

“Bu olayın ardından sokakla tanıştım. Sokaklar ilk zamanlar bana zindan gibi geldi. Sokakta 4. gün elbiselerim kirlendi, ayakkabılarım çamurla tanıştı, vücudum kokmaya başladı. Sokakta yaşayan insanın geçmişinin, hiçbir şeyin önemi olmadığını anladım. Sonra yine benim gibi sokakta kalan Safa isimli biriyle tanıştım. Safa’yı tanıyana kadar hayatımda hiç uyuşturucu ve uçucu madde kullanmamıştım. Onunla tanışınca bali ve tiner kullanmaya başladım. Tüm acılarımı unutturacak tek şeyin bir tüp bali olduğunu anladım. Hayatıma sokakta yaşayan ve bali, tiner kullanan biri olarak devam ettim. 5 sene bu şekilde devam etti hayatım. Tedavi için hastaneye yattım bu illetlerden kurtuldum; ancak kalacak yerim ve tutunacak bir dalım olmadığı için bir hafta sonra yeniden sokağa düştüm ve bali ile tinere yeniden alıştım. Yıllardır zorlu bir hayatın içerisindeyim.”

“TOPLUMA BENİ KAZANDIRIN” ÇAĞRISI

Sokakta türlü acılarla karşılaşan Hakan Ş. K, Diyanet-Sen çalışanlarının yardımı ile hafta başında yeniden tedavi için Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne yatırıldı.

Uyuşturucu maddelerden kurtulmak, hayatına temiz bir sayfa açmak için tedaviyi kabul eden Hakan Ş. K., ilgili kurumlara şu çağrıyı yapıyor: “Tedavi olduktan sonra yeniden sokağa düşmemek ve uyuşturucu maddelere bulaşmamak için kalacak yer ve iş istiyorum. Yalnızca geçmişimi geri kazanmak hayatıma yön verecek olan Kuran-ı Kerim ile tekrardan tanışıp temiz elbiselerimle, kokmayan bedenimde tertemiz birisi olarak tekrardan karşınıza çıkmak istiyorum. Önce topluma, vatanıma, milletime ve ölmüş anneme yakışır biri olarak topluma kazandırırsanız hem bu dünyada hem de ahirette ebediyen sizlere dua edeceğim.”

OSMAN AKDOĞAN / HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.