Lokma tatlısında şeffaflık vurgusu 

Lokma tatlısında şeffaflık vurgusu 

Ramazan sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden bir tanesi olan Lokma tatlısında taleple birlikte üretim de arttı.

Ramazan sofralarında tatlılar yerini alıyor. Ramazan ayında tatlı ürünlere yoğun bir ilgi olduğunu belirten pastaneciler bu talepleri karşılamak için gerekli hazırlıklarını tamamladı. Ramazan öncesinde çalışan sayısında artışa giden pastaneler vatandaşa hızlı ve kaliteli hizmet verebilmek için adeta yarışıyor. Ramazan ayının vazgeçilmez lezzetlerinden bir tanesi olan Lokma tatlısı diğer aylara oranla daha fazla talep görüyor. Ramazan kültürünün bir parçası olan lokma tatlısı önceden evlerde yapılıyordu.

img04147-20121223-1526.jpg

Günümüzde pastanelerde dökülen lokma tatlısı vatandaşlarca yoğun talep görüyor. Ramazan kültürünün bir parçası olması ve hafif bir tatlı olması gerekçesiyle insanlar iftar sonrası lokma tatlısı yemeyi tercih ediyor. Lokma tatlısı hakkında uzmanından bilgi alan Habervaktim muhabirleri vatandaşların dikkat etmesi gereken hususları belirledi. Uzmanlar öncelikle lokmanın kızartıldığı yağa dikkatleri çekiyor.

İŞİN SIRRI YAĞDA 

Dükkan girişinde kurdukları düzenek ile Ramazan ayı boyunca lokma tatlısını taze bir şekilde hazırlayarak alıcısına sunan Cumhuriyet Pastanesi Akdere Şubesi Müdürü Ali Özen iyi bir lokma almanın sırlarını açıkladı. Özen, “Lokmanın en büyük faktörü kullanılan yağdır. O yağı kaç seferde değiştirdiği kaliteyi ortaya çıkarır. Yağ yandıktan sonra lezzet bozulur. İnsan için sağlıksız bir boyut kazanmaya başlar. Ayçiçek yağının rengi açık sarıdır. Renginde koyulaşma başlayınca o yağın ömrü bitmiş demektir. Yağ yanmadan değiştirilmesi lazım. Yağ yandıktan sonra kanserojen maddeye dönüşür. Bu da insan sağlığına büyük zararlar verir” dedi.

EVLERDE DE DİKKAT EDİLMELİ

Atık yağlar konusunda gereken hassasiyeti gösterdiklerini dile getiren Ali Özen vatandaşları da bu konuda uyardı. Özen, “Belediyenin atık yağ toplama araçları var. Biz onlara bidonlar halinde atık yağların teslimatını yapıyoruz. Bu konuda herkesin hassasiyet göstermesi lazım. Atık yağlar kanalizasyona karıştığı zaman geri dönüşümü imkansız oluyor ve büyük çevre sorunlarına yol açıyor. Biz bu konuda gereken önlemleri alıyoruz. Evlerde de vatandaşların atık yağlarını biriktirerek toplama araçlarına vermelerini tavsiye ediyoruz” şeklinde konuştu. 

GÖRDÜĞÜMÜ ALIRIM

Lokma tatlısı alacak vatandaşlara yapılışını gözleriyle gördükleri yerleri tercih etmeleri konusunda tavsiyede bulunan Cumhuriyet Pastanesi Akdere Şubesi Müdürü Ali Özen, “Vatandaşlar üretim yerini gözleriyle görmelidir. Seyyardan aldığınız ürünlerin nerede, hangi koşullarda ve hangi malzemelerle yapıldığını bilemiyorsunuz. Böyle olunca da gönül rahatlığıyla bu ürünleri tüketmeniz mümkün olmuyor. Biz lokmayı herkesin gözü önünde yapıyoruz. Ben bir vatandaş olarak da yapılışını gözümle gördüğüm şeyi alırım. Yapılışı hakkında bilgim olmadığı zaman şüphe duyarım ve o ürünü almaktan uzak dururum” ifadelerini kullandı. 
 

 HAKAN ŞAHİN / HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.