Liste açıklandı: Yabancıya konut satışında Ankara dördüncü

Liste açıklandı: Yabancıya konut satışında Ankara dördüncü

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre, 2024 yılının ilk 5 ayında yabancı uyruklulara yapılan konut satışları bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 45,8 oranında azaldı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, 2024'ün ilk 5 ayında yabancı uyruklulara yapılan konut satışları bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 45,8 oranında azaldı. Polatlipostasi.com’dan Zeynep Pamuk’un haberine göre; bu dönemde yabancılara toplam 9 bin 24 konut satılırken, en fazla satışın tatil bölgelerinde gerçekleştiği kaydedildi. Mayıs ayında ise yabancılara yapılan konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 34,8 düşüşle 2 bin 64 olarak gerçekleşti. Bu dönemde yabancılara toplam 9 bin 24 konut satılırken, en fazla satışın tatil bölgelerinde gerçekleştiği kaydedildi.

YABANCI YATIRIMCILARIN TERCİHİ TATİL BÖLGELERİ:

Antalya: 3 bin 275 konut

İstanbul: 3 bin 128 konut

Mersin: 826 konut

ankara-2.jpg

ANKARA'DA DÜŞÜŞ

Ankara ise yabancıya konut satışında düşüş yaşayan iller arasında yer aldı. Bu yıl Ankara'da yabancılara 221 konut satışı gerçekleştirilirken, geçen yılın aynı döneminde bu rakam 504 olarak kaydedilmişti.

Diğer İl Sıralaması:

Yalova: 210 konut

Bursa: 207 konut

İzmir: 158 konut

Kocaeli: 150 konut

Aydın: 134 konut

Trabzon: 121 konut

Yabancıya konut satışlarında genel bir düşüş yaşanmasına rağmen, Antalya ve İstanbul hala en fazla tercih edilen iller konumunda. Ankara ise bu konuda gerileme yaşıyor.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.