LGS bugün açıklanıyor: Ankara'da yaklaşık 70 bin öğrenci sınava girdi

LGS bugün açıklanıyor: Ankara'da yaklaşık 70 bin öğrenci sınava girdi

Ankara’da yaklaşık 70 bin öğrencinin katıldığı Liselere Geçiş Sınavı sonuçları bugün açıklanıyor. Kılavuzun yayınlanmasıyla, önümüzdeki günlerde başkentteki yüzlerce lise arasından tercihler yapılacak.

Liselere Geçiş Sınavı dolayısıyla yaşanan heyecanlı bekleyiş devam ediyor. Ankara’da yaklaşık 70 bin öğrencinin katıldığı sınavın sonuçları bugün açıklanıyor. Sonuçların ardından yayınlanan kılavuzla tercih listelerini hazırlayacak öğrencilerin heyecanı önümüzdeki günlerde devam edecek. Öğrenciler Ankara’daki 495’i resmi 407’si özel toplam 902 lise arasından seçimini yapacak.

lgs3.jpg

TERCİHLER BAŞLAYACAK

Milli Eğitim İstatistiklerine göre toplam 322 bin ortaokul öğrencisinin bulunduğu Ankara’da bu yıl yaklaşık 70 bin 8’inci sınıf öğrencisi mezun olarak Liselere Geçiş Sınavı’na katıldı. 2 Haziran’da gerçekleşen sınavda ter döken öğrencilerin heyecanı bugün açıklanacak sınav sonuçlarıyla birlikte yayınlanan tercih kılavuzuyla devam edecek. Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi sitesinden öğrenilebilecek sonuçların ardından öğrenciler önümüzdeki günlerde tercihlerini gerçekleştirecek. Öğrenciler başkentteki 495’i resmi 407’si özel toplam 902 liseye tercih listelerinde yer verecek. Öğrenciler toplam on binlerce kontenjana sahip liseler için tercihini E-Okul üzerinden yapacak. Yapılan tercihler sonrasında okul müdürlüklerine onaylatılacak.

lgs2.jpg

LGS TERCİHLERİ NASIL YAPILACAK?

Merkezi yerleştirme ve yerel yerleştirme olarak yapılan tercihlerde; merkezi yerleştirmeler, fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, anadolu liseleri ve mesleki ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programları ile proje okullarına merkezi sınav puanında üstünlüğe göre tercihler doğrultusunda olacak. Öğrenciler bu okulların listesinden 10 okula kadar yer verebilecek. Yerleştirme okulların kontenjanına ve öğrencilerin puan üstünlüğüne göre yapılacak. Yerel yerleştirmeler ise okulların türü, kontenjanı ve konumuna göre milli eğitim müdürlüklerince oluşturulan kayıt sahalarındaki okullara sırasıyla öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanı üstünlüğü ve okula özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığı kriterlerine göre olacak. Yerel yerleştirmede kendi kayıt alanından ve aynı okul türünden en fazla 3 olmak üzere 5 tercihe listelerde yer verilebilecek.

Kaynak:İlk Sayfa gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.