LGS başarı ortalamaları belli oldu: Matematik'te sınıfta kaldık

LGS başarı ortalamaları belli oldu: Matematik'te sınıfta kaldık

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavının sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte başarı ortalamaları da belli oldu. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi zirvede yer alırken, Matematik en düşük başarı oranına sahip ders oldu.

2 Haziran'da düzenlenen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavının sonuçları açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilan edilen sonuçların ardından testlerin başarı ortalamaları da netleşti.

20 Türkçe, 20 Matematik, 20 Fen Bilimleri ve 10'ar T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile Yabancı Dil derslerinden soru çözen öğrenciler, en düşük başarı yüzdesini Matematik'te yakaladı.

YÜZDE 50 İKİ DERSTE GEÇİLDİ

Ortalamalar incelendiğinde yüzde 50 başarı oranını yalnızca iki derste geçildiği görüldü. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi testinde yüzde 57,44 ve Yabancı Dil testinde yüzde 51,47 başarı oranı yakalandı.

En düşük başarı yüzdesi 32,68 ile Matematik testinde yaşandı. Matematik'i yüzde 43,16’lık yüzdeyle Fen Bilimleri izledi.

Türkçe’de başarı oranı yüzde 48,15 oldu. T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük testinde başarı oranı yüzde 46,83 olarak gerçekleşti.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.