Kuzey Irak’ta Şeytan Üçgeni

Kuzey Irak’ta Şeytan Üçgeni

Araştırmacı - Yazar Hakkı Öznur, Barzani ile PKK’lıların bölgede iş birliği içerisinde olduklarını ve ellerinde ABD menşeli silahlarla bölgeyi kan gölüne çevireceklerini belirtti.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Yüksek İstişare Kurulu Başkanı ve Araştırmacı-Yazar Hakkı Öznur, Irak’ı kaosa sürükleyen Mesud Barzani, Kerkük’te yaşananlar, PKK terör örgütü ve Türkiye’nin yapması gerekenlerle ilgili gazetemize çarpıcı açıklamalarda bulundu.

BARZANİ İLK YENİLGİSİNİ ALDI

Öznur, “25 Eylül'de gerçekleşen gayri meşru referandumu tüm ikaz ve çağrılara rağmen yapan IKBY lideri Messod Barzani hak ettiği cevabı Irak ordusundan aldı Irak’ın kuzeyinde Kerkük, Sincar ve Mahmur'un kontrolünü Bağdat yönetimine geçti. Kerkük İl Meclisi'nde ve Şehirde asılı bulunan "Kürdistan"  paçavraları Irak ordusu tarafından indirildi. Barzani fotoğraflarının olduğu billboardlar yıkıldı. Türkiye’yi değil İsrail’i dinleyen Barzani 16 Ekim’de tarihi bir bozgun yaşamıştır. Peşmergeler ağlayarak Erbil’e doğru çekilmişlerdir” dedi.

KÜRT GRUPLAR BİRBİRİNE DÜŞTÜ

“I-KDP- KYB şimdi Kerkük yenilgisinden dolayı  birbirlerini “Cahş” olmakla suçluyor” diyen Öznur’un aktardıklarının satır başları şöyle: “63 yıldır Barzani ailesi Talabani’yi, Talabani hareketi de Barzanileri hep hainlikle suçlamıştır. Bir Kürt lider bunlar için 22 yıl önce ‘bunların kavgaları ancak mezarda biter’ demişti. Her iki kürt  grup  Kürtler açısından 1975 yenilgisinden sonra   ikinci büyük   yenilgi  olarak kayda geçen bu bozgun için birbirlerini suçluyor. İran destekli KYB “Kerkük bozgunu şımarık Barzani yüzünden “diyor. Barzanicileri ise ‘KYB’li Peşmergeler Irak ordusuna Kerkük’ü elleriyle teslim ettiler’ diyerek suçluyor” 

ABD PASAPORTLU NECMEDDİN İLK KAÇAN OLDU 

“Irak ordusu karşısında yenilgiye uğrayan Barzani’nin peşmergeleri kaçacak delik arıyor. Barzani’ye, Amerika’ya, İsrail’e güvenen ABD pasaportlu, eski Kerkük Valisi Necmeddin Kerim’de ABD koruması altında Erbil’e kaçmak zorunda kalmıştır”

KERKÜK MİLLİ GÜVENLİK MESELESİDİR

“Bağdat, PKK terör örgütünün Kerkük’teki varlığının bir savaş nedeni olduğunu söyleyerek ilk defa doğru bir yol izlemiştir. Stratejik maşa PKK Kerkük’ten kovulmalı terör üsleri olan Kandil ve Sincar’daki yapılanmaları yok edilmelidir. Bağdat, Türkiye ile PKK/ PYD nin bölgedeki varlığına son verilmesi terör örgütlerinin yok edilmesi için ortak hareket etmelidir.  Irak ordusuna bir gün bile dayanamayan Peşmerge kahraman ordumuza iki saat bile dayanamaz. TSK Irak’ın kuzeyine mutlaka operasyon yapmalıdır. Terör örgütü PKK'nın Kandil Sincar ve Kerkük’e yuvalanması Türkiye için milli güvenlik meselesidir. 2003 sonrası getirilen Kürt göçmenler tekrar IKBY bölgesine gitmelidir. Topraklarından uzaklaştırılan on binlerce Türkmen tekrar Kerkük’e dönmelidir. KYB ve KDP’li peşmergelerin ellerindeki silahlar alınıp Erbil ve Süleymaniye’ye gönderilmelidir. Kerkük’e özel bir statü verilmelidir.  Kerkük’te ciddi bir nüfus sayımı yapılmalı ve Kerkük şehrine bir Türkmen Vali atanmalıdır”

KERKÜK MESELESİ

“Tarihi Türk Şehri Kerkük Türkiye ve Türkmenler açısından oldukça önemlidir.  Ne işbirlikçi Kürtlerin ne de İran kontrollü Bağdat’ın tam kontrolüne girmemelidir” 

MESSOD BARZANİ PKK İLE İŞBİRLİĞİ YAPMAKTADIR

“Irak merkezi hükümetinin Kerkük operasyonu öncesi gün yüzüne çıkan PKK’lılar kentin merkezinde ABD’den gelen zırhlı araçlarla ve ABD ordusunun verdiği ağır silahlarla resmen geçit yapmışlardır.  PKK flamaları ve Abdullah Öcalan posterleri bulunan araçlardan ‘kürtlere bizimle birlikte savaşın’ çağrısı yapmışlardır. Ellerinde ağır silahlarla gelen PKK’lılar aynı zamanda ABD’nin verdiği Humvee zırhlı personel taşıyıcılarla Kerkük sokaklarında devriye gezmeye devam ediyor. Barzani’nin partisi KDP’ye bağlı peşmergelerle PKK militanları işbirliği yapmışlardır”

PEŞMERGE-PKK AYNI SİPERDE 

“Cemil Bayık PKK militanlarına ‘Peşmergeler ile birlikte hareket edin’ talimatı vermiştir. ABD'nin desteklediği, YPG'nin ana gövdesini oluşturduğu SDG (Suriye Demokratik Güçleri) kontrolü altında bulunan bölgeden Kerkük’e gitmek için yola çıkmışlardır.  PKK’nın Suriye kolu PYD’ye bağlı olan YPG’liler Kerkük sınırında Iraklı askerlerle savaşacaktır”

SÜLEYMANİYE İLETİŞİMİ SAĞLAYAN NOKTA

“KYB’nin hâkim olduğu Süleymaniye, terör örgütü PKK için Kandil-Türkiye-Avrupa ve diğer ülkeler arasındaki bağlantıyı sağlayan bir kent olma özelliği taşıyor. Süleymaniye merkezli KYB ve Goran (Değişim) Hareketi, PKK'nın kendi bölgelerinde serbest bir şekilde faaliyet göstermesine izin veriyor. Suriye'de IŞİD ile girilen çatışmalarda yaralanan PKK'lıların özel helikopterlerle Süleymaniye'ye naklediliyor ve burada tedavi ediliyor”

SALİH MÜSLİM PROVOKASYON AMAÇLI KERKÜK’TE

“PKK’nın Suriye kolu PYD nin lideri Salih Müslim’de bu süreçte birçok kez Kerkük’e gelerek KYB üyesi Necmettin Kerim’i valilik makamında ziyaret etmiş ve görüşmüştür. Türkmenlerin topraklarına PKK terör örgüt bir küresel plan dâhilinde gönderilmiştir.”

YAZICIOĞLU: “BARZANİ’YE TALABANİ’YE GÜVENMEYİN”

“Muhsin Yazıcıoğlu, Barzani ailesi gibi Ortadoğu’daki en büyük ‘Cahş’lardan biri olan, Celal Talabani’ye de en sert tepkiyi koyanların başındaydı. BBP eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, ‘Küresel emperyalizmin uşağı bu iki alçağa hadleri bildirilmelidir.  Talabani denilen Maocu Komünist, kedisini bile vermezmiş... Kürt, bizim kardeşimiz, soydaşımız, candaşımız. Kürdün kedisi de, keçisi de, kendisi de Türk milleti için değerlidir. Barzani'den, Talabani’den bizim isteğimiz, kedi değildir, PKK elebaşlarıdır. Terör örgütü sorumlularını kucağında besliyorsan, vereceksin. Vermediysen beraber ceza göreceksin’ diye konuşmuştu.”

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.