Kütüphane ve Teknoloji Festivali bilgi ekosistemine ışık tutacak
Kütüphanelerin dijital geleceği, İstanbul'da düzenlenecek 2. Uluslararası Kütüphane ve Teknoloji Festivali'nde ele alınacak. 4-6 Nisan 2025 tarihlerinde Rami Kütüphanesi'nde gerçekleşecek festival, dünya çapından uzmanları bir araya getirecek.
Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen 2. Uluslararası Kütüphane ve Teknoloji Festivali, kütüphanelerin dijital dönüşüm sürecine odaklanarak geleceğin bilgi erişim sistemlerine yönelik yenilikleri tanıtacak. Festival kapsamında, kütüphanelerin dijitalleşme sürecindeki rolü, en güncel teknolojiler ve yenilikçi hizmet modelleri detaylı şekilde ele alınacak. Etkinlik, bilgi ve teknoloji dünyasını bir araya getirerek, sektördeki gelişmeleri değerlendirmek için önemli bir platform sunacak.
DÜNYA KÜTÜPHANELERİ İSTANBUL’DA BULUŞUYOR
Bu yıl uluslararası katılımın daha da genişletildiği festivalde, dünyanın dört bir yanından gelen uzmanlar bilgi ve deneyimlerini paylaşacak. Kütüphane alanında en önemli uluslararası kuruluşlardan biri olan Uluslararası Kütüphane Dernekleri ve Kurumları Federasyonu (IFLA) bünyesindeki Çocuk ve İlk Gençlik Kütüphaneleri ile Okul Kütüphaneleri bölümlerinin üyeleri, festival kapsamında Türkiye’ye gelecek. ABD, Kanada, İtalya, İngiltere, Norveç, İsveç, Slovenya ve Danimarka gibi ülkelerden 15 uluslararası uzman, kütüphanelerin dijital dönüşüm sürecine dair deneyimlerini paylaşarak sektöre yön veren yenilikçi yaklaşımları tartışacak.
DİJİTAL DÖNÜŞÜM VE YENİLİKÇİ HİZMETLER MASAYA YATIRILACAK
Festivalin ana teması, kütüphanelerin geleceğe nasıl hazırlanması gerektiği üzerine şekillenecek. Yapay zeka destekli kataloglama sistemleri, dijital arşivleme yöntemleri, akıllı kütüphane sistemleri gibi yenilikler ele alınarak, bilgi erişiminin nasıl daha verimli hale getirilebileceği üzerine sunumlar ve paneller düzenlenecek. Bunun yanı sıra, kullanıcı deneyimini geliştiren interaktif hizmetler ve veri yönetimi alanındaki gelişmeler de festivalin önemli konularından olacak.
TARİHİ ATMOSFERDE BİLGİYLE BULUŞMA
Ramazan Bayramı tatiline denk gelen festival, İstanbul’un tarihi dokusuyla bilinen Rami Kütüphanesi’nde düzenlenecek. Katılımcılar, tarihi atmosferde modern kütüphane sistemleri ve bilgiye erişimin geleceği hakkında bilgi edinme fırsatı yakalayacak. Festival, dijital dönüşüm sürecine ilgi duyan araştırmacılar, akademisyenler, kütüphane çalışanları ve teknoloji meraklıları için önemli bir buluşma noktası olacak. İstanbul’da bilginin en yenilikçi yüzüyle tanışmak isteyen herkes, bu eşsiz etkinliğe katılma şansı bulacak.
Kaynak:Haber Merkezi / TRT Haber
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.