Kurtuluş durağındaki ağaçları kim kesti?

Kurtuluş durağındaki ağaçları kim kesti?

Başkentray Kurtuluş durağının çıkışındaki yeşil alanda bulunan 3 dev ağaç, geçtiğimiz günlerde henüz bilinmeyen bir sebeple kesildi. 

Başkentray Kurtuluş durağının çıkışındaki yeşil alanda bulunan 3 dev ağaç, geçtiğimiz günlerde henüz bilinmeyen bir sebeple kesildi. 

Görüşüne başvurduğumuz TCDD Genel Müdürlüğü, TCDD Taşımacılık AŞ, Büyükşehir Belediyesi ve Çankaya Belediyesi’nin, o bölgede ağaç kesimi çalışması yapmadıklarını açıklamaları kafaları iyice karıştırdı. 

Vatandaş soruyor: “Kurtuluş'taki ağaçları kim kesti?”

kesilen-agac-111.jpg

Başkentray Kurtuluş durağının Cemal Gürsel Caddesi çıkışındaki yeşil alanda kalan akağaç familyasındaki 3 dev ağaç, geçtiğimiz günlerde bilinmeyen bir sebeple kesildi. 50-60 yaşlarında olduğu tahmin edilen ağaçların kim ya da hangi kurum tarafından, ne için kesildiği ise henüz bilinmiyor.

KURUMLAR “BİZ KESMEDİK” DEDİ

Muhabirimiz o bölgede çalışma yapması ihtimal olan kurumlarla görüşmesine, rağmen olumlu bir sonuç alamadı.

Söz konusu ağaçlarla ilgili görüşüne başvurduğumuz Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları (TCDD), Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Çankaya Belediyesi, yapılan incelemeler sonucunda o bölgede ağaç kesimine ilişkin herhangi bir çalışma yapmadıklarını açıkladı. Ağaçların kim tarafından kesildiği konusunda da bilgi verilmedi.

eda590fd-7da7-4b4f-b9c5-7188d15f2209.jpg

VATANDAŞ MERAK EDİYOR

Söz konusu ağaçların kimler tarafından, ne için kesildiği ise merak edilmeye başlandı. Dev ağaçların kesildiğini gören vatandaşlar, “Ağaçların kesilmesine çok üzüldük. Biz ‘Kıyametin kopacağını bilseniz dahi elinizdeki fidanı dikiniz’ diyen bir peygamberin ümmetiyiz. Giderek betonlaştığımız bu günlerde oksijen üreten ve gölgesinden istifade ettiğimiz ağaçların kesilmesi bizi kahrediyor” diyor. Ağaçların akıbetini merak eden vatandaşlar, 3 dev ağacın kimler tarafından ve neden kesildiğini bilmek istiyor.  

4cc02998-8021-4985-b8c5-949ca627b8c1.jpg

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.