Kurban Bayramı öncesi çarşı pazar hareketlendi

Kurban Bayramı öncesi çarşı pazar hareketlendi

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi çarşı pazar hareketlendi, bayram bereketi esnafın yüzünü güldürdü.

Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte bayram hazırlığı yapan vatandaşlar alışverişin merkezi Ulus’a akın etti. Bayram bereketi tezgahlara yansırken, esnafın ise yüzünü güldürdü. Başkentli vatandaşlar bayram şekeri, baklava, tatlı ve taze meyve sebze almak için adeta birbirleri ile yarışa girdi.

ESNAFIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ

Alışveriş deyince akla gelen ilk semt olan Ulus’ta esnafın yüzü gülüyor. Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi Ulus’a akın eden Başkentliler alışveriş ihtiyaçlarını buradan karşılıyor. Giyimden gıdaya, gıdadan hediyelik eşyaya kadar binlerce ürünü tezgahlarında barındıran Ulus her bayram öncesi olduğu gibi bu bayram da Başkentlilerin ilk adresi oluyor.

carsi,-pazar,-kurban-bayrami,-ankara,-ulus,-hal,,.jpg

YOĞUNLUK ARTARAK DEVAM EDİYOR

Ulus esnafı yoğunluktan memnun olduklarını ifade ederek, “Bayrama yaklaştıkça her geçen gün buralar daha çok doluyor. İnsanlar akşam saatlerine kadar alışveriş yapıyorlar. Bayrama kadar bu yoğunluğun artarak devam edeceğini düşünüyorum. Bu yoğunluğun her zaman böyle devam etmesini istiyoruz. Ulus’u eski günlerdeki gibi görmek istiyoruz” diyor.

HÂL TIKLIM TIKLIM

Meyve ve sebzelerin en tazesinin bulunduğu Ulus Hali’nde ise vatandaşlar alışveriş yapmak için adeta birbirleriyle yarışıyor. Vatandaşların en çok tercih ettiği ürünler ise taze meyve ve sebze olurken, bayramların vazgeçilmezi tatlı ve baklavalar da satılan ürünler arasında ilk sıralarda yer alıyor. Bayram şekerleri ve lokum ise her bayram olduğu gibi bu bayramda vatandaşın en çok tercih ettiği ürünler arasında yer alıyor.

Emrah Özcan/HABERVAKTİM

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.