Kültürümüze Yerleşti Özel Günler Piyasayı Canlandırıyor

Kültürümüze Yerleşti Özel Günler Piyasayı Canlandırıyor

Sevgililer Günü gibi özel günlerin biz istesek de istemesek de hayatımıza girdiğini belirten Ankara Kuyumcular ve Saatçiler Odası Hasan H. Çavuşculu, “Sevgililer Günü, Anneler Günü ve Öğretmenler Günü gibi özel günler piyasayı hareketlendiriyor” dedi.

 

.

 

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

 

Sevgililer Günü’nün yaklaşmasıyla birlikte piyasada yaşanan hareketliliği Ankara Kuyumcular ve Saatçiler Odası Hasan H. Çavuşculu, Habervaktim’e değerlendirdi. “İstesek de istemesek de bu özel günler kültürümüzün içine yerleşti” diyen Çavuşculu, Sevgililer Günü gibi özel günlerin piyasayı canlandırdığını ifade etti.

KADINLAR BEKLENTİ İÇİNE GİRİYORLAR

Özel günlerin kültürümüzün içine yerleştiğini ifade eden Çavuşculu, “Önümüzde 14 Şubat Sevgililer Günü var, artık istesek de istemesek de bu özel günler kültürümüzün içine yerleşti. Kadınlar bir beklenti içine giriyorlar, nişanlılar, yeni evliler bir beklenti içine giriyor. İstediği kadar ben bunları sevmiyorum, yok Yahudi işi denilse de insanlarımız böyle özel günlerde kutlama yapıyorlar. Sevgililer Günü, Anneler Günü ve Öğretmenler Günü gibi özel günler piyasayı hareketlendiriyor” diye konuştu.

BABALAR GÜNÜ’NDE PİYASA HAREKETSİZ

Babalar Günü hariç özel günlerin piyasayı hareketlendirdiğini belirten Çavuşculu, “Doğru veya yanlış onu biz bilemeyiz ama böyle özel günler piyasa hareketliliğine neden oluyor” şeklinde konuştu. Tüketicilerin daha bilinçli olması gerektiğini savunan Çavuşculu, “Babalar Günü’nü kimse önemsemiyor, piyasalarda pek hareketlenmiyor. Bizim tüketicilere özel tavsiyemiz bu özel günlerde de kuyumculara gittikleri zaman aldıkları ürünün ne olduğunu bilmeleri. Kuyumcular da, bu özel günlerde satışların artmasını bekliyor. Vatandaşlar da, kuyumculara ne kadar işçilik olduğunu, ürünü aldığında ne kadar zarar edeceğini sorsun ve faturasını fişini alsın” ifadelerini kullandı.   

TEK TAŞ VE PIRLANTA YÜZÜK AYNI DEĞİL

“Tek taş ayrı pırlanta yüzük ayrı özellikte yüzüklerdir” diyen Çavuşculu, “70 – 80 lira olan tek taşlar var bunların üzerindeki taşlar değersiz. Pırlanta yüzüklerin o fiyata olması imkânsız. Pırlantada da taşın kalitesine göre fiyatı değişiyor. Tek taşlar zirkon dediğimiz taşlardan yapılıyor ve bu taşların bir değeri yoktur. Mücevher ve yarı kıymetli taşlarda vardır bunlardan yapılan yüzüklerin değerleri daha yüksek fiyatta olur” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.