Külliyeye Gitmeyen Muhtar Kalmayacak

Külliyeye Gitmeyen Muhtar Kalmayacak

Cumhurbaşkanlığı Külliye’sinde muhtarların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir araya gelmesine ön ayak olan Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Hüseyin Akdeniz Habervaktim’e konuştu. Akdeniz, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, 'Külliyeye gitmeyen muh

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, muhtarlarla buluşma toplantılarının organize edilmesinde ön ayak olan Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Hüseyin Akdeniz, toplantılara ve muhtarların sorunlarına ilişkin dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

"MUHALİF KESİM TEPKİLİ"

Erdoğan ile yapılan buluşmalar nedeniyle muhtarların muhalif kesimlerden tepki aldığını kaydeden Akdeniz, "Bu ülkede cumhurbaşkanı yıllarca cumhurdan kopuk yaşadı. Cumhurbaşkanımızı sevmek ya da sevmemekle ilgili bir durum değil bu. Ben toplantıları, 'en üst mühür ile en alt iki mührün buluşması' olarak görürüm. Muhtar da cumhurbaşkanı da halkın temsilcisidir. Toplantılar da gayet iyi ve verimli geçiyor. Arkadaşlarımızın çoğunluğu gayet memnun" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, 'Külliyeye gitmeyen muhtar kalmayacak' ifadesiyle hedefi koyduğunu anlatan Akdeniz, toplantıların ilerleyen dönemlerde geniş katılımla devam edeceğini aktardı.

"NE YAPACAK MUHTAR?"

Son dönemde doğu ve güneydoğu'dan gelen muhtarların sayısında azalma olduğunu dile getiren Hüseyin Akdeniz, "Bölgedeki bazı muhtarların HDP'yi desteklediğini biliyoruz ancak bütün muhtarları aynı kategoriye koymak doğru değildir. Bu bölgelerde muhtarlık yapmak gerçekten çok zor.  Buradaki arkadaşlarımız PKK'nın ciddi tehditleri altındalar ve çok tedirginler. Düşünün, PKK'lı teröristler gece 3'te muhtarın kapısının önüne gelmiş kafasına silah dayamış. Ne yapacak muhtar? Yani bir şekilde ne istiyorlarsa verecek. Silopi'de seçimler öncesi iki muhtarımız vurulmuştu. Arkadaşlarımız bu baskıları yaşıyor. Devlet, PKK'nın bu sıkıştırmalarına karşı tedbir almalı" diye konuştu. Doğu ve güneydoğu'da yaşanan sorunları, muhtarların dilinden anlatan bir rapor hazırladıklarını da belirten Akdeniz, bu raporu Cumhurbaşkanı ve Başbakan'a sunacaklarını söyledi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.