Kriter ÇAĞRISI 

Kriter ÇAĞRISI 

Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkan Yrd. Orhan Kartal, Diyanet’in Hacda görevlendireceği personelin seçimi için getirdiği “deneyim şartı”na itiraz ederek, bu vesileyle ilk defa Hacca gitmeyi hayal eden din görevlilerine yardımcı olunmasını istedi.

Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkan Yardımcısı Orhan Kartal, Hac farizasını yerine getirmek üzere 2017 yılında hacca gidecek kişilere rehberlik edecek Diyanet görevlilerinin seçimindeki kriterlerin camia içinde huzursuzluk  oluşturduğunu savunarak, Diyanet İşleri Bakanlığı tarafından bu kriterlerin yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini ileri sürdü.

Diyanet, Hacı adaylarına rehberlik edecek din görevlilerin seçiminde, daha önce Umre organizasyonlarında görevlendirilmiş, tecrübe kazanmış olma şartı getirmişti. Kartal, bu vesileyle ilk defa Hacca gitmeyi hayal eden din görevlilerine yardımcı olunmasını istedi.

“STANDART SAĞLANMALI”
"Başkanlığımızca merkez birimlere ve taşra teşkilatına gönderilen 2017 yılı Hac Organizasyonu Görevli Personel Seçimi Talimatı Din görevlilerinde hayal kırıklığı meydana getirmiş ve kurum çalışanlarını üzmüştür" diyen Kartal, "Hac organizasyonunda görevlendirilecek personeller ile ilgili kriterlerin her yıl değişmesi ve bir standardın olmaması Cumhuriyet ile yaşıt olan kurumumuza yakışmadığı gibi çalışan personel arasında da huzursuzluğa sebebiyet vermektedir. Başkanlığımız  yaptığı yanlıştan dönerek kriterleri yeniden gözden geçirmeli" şeklinde konuştu.  

HAC İÇİN UMREYE GİTMİŞ OLMAK ŞARTI KALDIRILMALIDIR
Söz konusu kriterlerden daha önce Umre organizasyonlarında görevlendirilmiş olma şartı, Din görevlilerinden Umre organizasyonlarında Umreci bulunmasının istenmesi, Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı'ndan en az 50 puan almış olması gibi şartların ve sözlü sınava tabii tutulmasının görevlilerin motivasyonunu bozduğunu iddia eden Kartal, hacca gitmeyi hayal eden Din görevlilerine yardımcı olunmasını istedi. 

“YENİDEN ELE ALINSIN”
Kartal, "Türk Diyanet Vakıf Sen olarak söz konusu kriterlerin personeli memnun edecek şekilde adil, eşit ve etik olarak yeniden ele alınmasını ve personelimize sürekli değişmeyen bir talimat hazırlanmasını ısrarla talep ediyoruz" dedi. 

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM-

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.