Moody's'in Türkiye raporu: Kredi notu pozitife çevrilebilir
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye için yeni raporunda, sıkı parasal duruşun sürdürülmesi halinde kredi notu görünümünün pozitife çevrilebileceğini açıkladı.
Moody's, bugün Türkiye ekonomisine ilişkin "Kredi Görüşü" raporunu paylaştı.
Buna göre, Mayıs seçimlerinin ardından daha Ortodoks politikalara dönüşün kredi açısından olumlu olduğu belirtildi. Raporda, önemli makroekonomik dengesizliklerin azaltılmasının zaman alacağı kaydedildi.
Parasal sıkılaşmanın Türkiye'nin dış dengesizliğinin azaltılması ve merkez bankasının döviz rezervlerinin yeniden yapılandırması olasılığını da artırdığına işaret edilen raporda, bunların ülkenin dış şoklara karşı kırılganlığını azaltacağı da kaydedildi.
KREDİ NOTU POZİTİFE ÇEVRİLEBİLİR
Sıkı parasal duruşun sürdürülmesi ve ücret anlaşmalarının TCMB'nin enflasyonu önemli ölçüde düşürme hedefiyle uyumlu olması durumunda kredi notu görünümünün pozitife çevrilebileceği söylenen raporda, cari işlemler açığındaki azalma ve döviz rezervlerinin daha yüksek düzeyde olduğuna dair daha fazla kanıtın özellikle bu eğilimlerin ülkenin dış rekabet gücündeki iyileşmenin ve sürekli sermaye girişlerinin sonucu olması halinde kredi notu için olumlu olacağı kaydedildi.
EKONOMİDE BÜYÜME BEKLENTİSİ
Raporda, Türk ekonomisinin bu yıl yüzde 4, gelecek yıl yüzde 2,5 ve 2025'te yüzde 3 büyümesinin beklendiği ifade edildi.
Ülkede ortalama enflasyonun bu yıl yüzde 53,5, gelecek yıl 58,9 ve 2025'te 39,1 olarak tahmin edildiği belirtilen raporda, Türkiye'nin cari işlemler açığının gayrisafi yurt içi hasılaya (GSYH) oranının ise 2023'te yüzde 4,7, 2024'te 3,4 ve 2025'te yüzde 3 olarak öngörüldüğü belirtildi.
Kaynak:Haber Merkezi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.