KPSS’de ön lisans heyecanı: Sınav yarın 10.15’te başlayacak

KPSS’de ön lisans heyecanı: Sınav yarın 10.15’te başlayacak

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenecek olan KPSS’nin ön lisans ayağı yarın gerçekleşecek oturum ile tamamlanacak. Öğrenciler 10’dan sonra salonlara giremeyecekken sınav 10.15’te başlayacak.

ÖSYM'nin açıklamasına göre, 2024-KPSS Ön Lisans sınavı için kapsamlı hazırlıklar tamamlandı. Sınav, 3 bin 273 bina ve 60 bin 574 salonda uygulanacak. Adaylar, 120 sorudan oluşan genel yetenek ve genel testlerini cevaplayacak. Sınav süresi 130 dakika olacak. Uygun görülen engelli adaylar ise 30 dakika ilave süre kullanabilecektir.

SINAV GÜNÜ UYGULAMALAR

ÖSYM, sınav günü için özel düzenlemelerin yapılmasını bildirdi. Nüfus cüzdanı mevcut veya nüfus cüzdanında kimlik numarası ve fotoğrafı olmayan adaylar için il ve ilçe nüfus müdürlükleri sınav günü açık tutulacak. Bu uygulama sayesinde, adayların sınava giriş konusunda herhangi bir sorun yaşamaması sağlanacak.

SONUÇLAR 20 EYLÜL'DE

Sınavın ardından adaylar için heyecanlı bekleyiş başlayacak. ÖSYM, KPSS Ön Lisans sınavının sonuçlarını 20 Eylül tarihinde açıklayacak.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.