Kovid test kitleri güvenilir mi?

Kovid test kitleri güvenilir mi?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın “İstanbul’u iki kat geçmiş durumda” diye açıkladığı Ankara’daki korona vakalarında yaşanan artış test kitlerine olan rağbeti katladı. Çok değişik fiyatlara satın alınabilen kitlerin ne kadar güvenilir olduğu ise bilinmiyor

Türkiye’de korona virüsle mücadele devam ederken, son dönemde en fazla vaka artışı Başkent’te yaşanıyor. Bizzat Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın “İstanbul’u iki kat geçmiş durumda” diye açıkladığı Ankara’daki korona vakalarında yaşanan artış halk arasında endişe oluştururken, test kitlerine olan rağbeti katladı. Artık çevrelerinde daha sık korona vakasına rastlamaya başlayan Başkentliler, en ufak bir rahatsızlıkta bile korona şüphesine kapılarak, test yaptırmak isteyebiliyor. Çok değişik fiyatlara satın alınabilen korona test kitlerinin ne kadar güvenilir olduğu ise bilinmiyor. 

5’İ 80 TL’YE DE VAR TANESİ 8 DOLARA DA 
Son haftalarda internette ve elden korona test kiti satışları artmış durumda. Vatandaşlar internetten sipariş edebildiği gibi çevrelerindeki pazarlamacılardan da test kiti temin edebiliyor. Fiyatların değişkenliği dikkat çekiyor. İnternette 5’i 80 TL’ye de var, tanesi 100 TL’ye de… Pazarlamacı gibi iş yerlerini gezip elden test kiti satanların sayısı da günden güne artıyor. Buralarda da tanesi 4 dolara da test kiti var, 8 dolara da… 

test-kiti.jpg

BAKANLIK AYDINLATMALI
Fiyatlarına göre özellikleri de değişebilen test kitleriyle, korona olup olunmadığının yanı sıra bu virüse daha önce kapılıp kapılmadığının da öğrenilebildiği ifade ediliyor. Uzmanlar test kitlerinin hepsinin doğru sonuç veremeyebileceğini bunun da vatandaşı yanıltacağını ve yayılıma neden olabileceği uyarısında bulunuyor. Vatandaşlar Sağlık Bakanlığı’ndan piyasadaki test kitleriyle ilgili daha aydınlatıcı açıklama bekliyor.  

ÖZEL HASTANELER CEP YAKIYOR
Bu şekilde satın alınabilen hazır test kitlerini güvenilir bulmayan vatandaşların tercihi ise özel hastaneler olabiliyor. Fakat özel hastanelerde korona test ücretleri cep yakıyor. Özel hastaneler test yaptırmak isteyen vatandaştan akciğer filmi çekinmeyi şart koşuyor, sonra test yapılabileceğini söylüyor. Tüm bunlar için özel ücret talep ediliyor. 

İSTANBUL’U İKİ KAT GEÇTİK
Sağlık Bakanı Koca "Türkiye'de vaka sayısının en fazla olduğu il Ankara. İstanbul'u iki kat oranında geçmiş durumda. Ankara'da tedbirleri artırma çabası içindeyiz" demişti. 

ANKARA'DAKİ KAPATILAN HASTANELER AÇILACAK MI?
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın verdiği bilgilere göre, şu an Ankara'da hastane açısından bir sorun bulunmuyor. Bakan Koca “Ama bizim zaten kapatılan hastaneleri açmak gibi bir eğilimimiz vardı, ilk günden itibaren bunu söylüyordum. Bu hastanelerimizin özellikle yoğun bakım bölümlerini devrede tutma noktasında bir çaba içindeyiz" dedi. 

İLK SAYFA- YUSUF SAĞLAM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.