Kore Müftüsü Dr. Abdulwahab Zahid Haq Hacı Bayram'da

Kore Müftüsü Dr. Abdulwahab Zahid Haq Hacı Bayram'da

İLDES öncülüğünde Türkiye’ye gelen Kore Müftüsü Dr. Abdulwahab Zahid Haq Kore’de Müslümanlığın konuşulacağı konferansta Başkentlilerle bir araya gelecek.

İlme Destek Derneği İLDES Başkent’te önemli bir bilgi şölenine imza atmaya hazırlanıyor. 3 Ağustos Cumartesi günü saat 13.30’da Hacı Bayram Camii Eşref Rumi konferans salonunda Güney Kore Müftüsü Dr. Abdulwahab Zahid Haq’ı misafir edecek. Kore’de Müslümanlık ve Türkiye- Kore ilişkilerinin konu edileceği konferans öncesi İLDES Başkanı Veli Kamiloğlu gazetemize konuştu. 

HASEN-EN NEDVİ’NİN ÖĞRENCİSİ ve KORE MÜFTÜSÜ

Konferansta konuşulacaklar hakkında bilgi veren Kamiloğlu şu bilgilere yer verdi:
“Abdulwahab Zahid Haq hocamız bizim için çok önemli. Gerek Hint diyarında gerek Kore’de İslam ve Müslümanlar için yaptığı çalışmalar çok büyük. Hatta büyük bir İslam davetkârıdır kendisi. Ayrıca 30 yılı aşkındır Kore müftülüğü yapıyor. Ayrıca Hint diyarının en büyük âlimlerinden Nedvi’nin öğrencisidir ve ondan çokça istifade etmiş biridir. Bu bilgi birikiminden faydalanmak için tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz” diye konuştu. 

KORE’DE MÜSLÜMANLIK KONUŞULACAK

“1950’li yıllarda Türkiye’nin Kore’ye askeri destek vermesinden sonra Kore’de büyük bir Türkiye sempatisi başladı. Bununla birlikte oraya giden askerlerimizin çok küçük bir kısmı orada kaldı ve yaşamına davet etti. İşte Türkiye’nin oraya gitmesiyle orada yeşillenmeye başlayan Müslümanlığı konuşacağız. Abdulwahab hocamız orada yine Türkiye’den giden askerlerimizden kalanlarla Müslümanlığa davet çalışmalarını büyük ölçüde yürütmüştür. Ayrıca Türkiye, Kore ilişkilerini kültürlerin birbiri ile ilişkilerine değineceğiz.” 

Erkal Erdoğan//HABERVAKTİM

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.