Kore Müftüsü Abdulwahab Zahid Haq Türkiye'yi övdü

Kore Müftüsü Abdulwahab Zahid Haq Türkiye'yi övdü

İLDES öncülüğünde Hacı Bayram'da konferans veren Kore Müftüsü Dr. Abdulwahab Zahid Haq, “Türkiye dünyada Müslümanlığın önemli bir noktasıdır” dedi.  

İlme Destek Derneği öncülüğünde hafta sonu Hacı Bayram Cami Eşref Rumi Konferans Salonu'nda Kore Müftüsü Dr. Abdulwahab Zahid Haq Başkentlilerle bir araya geldi. Gazetemizin de sponsorluğunu yürüttüğü programda Dr. Haq Korece öğrenmek ve İslam ilimleri hakkında kaynak edinmek isteyen öğrencilerin sorularını yanıtlarken Kore'de Müslümanlıkla ilgili bilgiler verdi. 

ÖĞRENCİLERİN İLGİSİ BİZİ MEMNUN ETTİ

Programla ilgili gazetemize konuşan İLDES Başkanı Veli Kamiloğlu, "Açıkçası yaz ayında yapılan bir program olduğu için katılımın düşük olmasından endişeliydik. Fakat öyle olmadı. Beklediğimizden daha büyük bir katılım vardı. Tabi hocamız alanında dünyada nam salmış bir kişilik. Özellikle öğrenci arkadaşlarımız Korece öğrenmek ve İslam ilimleri hakkında kaynak sordular. Kore’de Türkiye'nin Müslümanlıkla ilgili çalışmaları hakkında bilgi aldılar.

ilme-destek-dernegi,--haci-bayram-cami-esref-rumi-konferans-salonu,-kore-muftusu-dr-abdulwahab-zahid-haq,.jpg

YAŞINA RAĞMEN AZMİ BİZİ ETKİLEDİ

Sözlerine Dr. Haq'ın konuşmalarına değinerek devam eden Kamiloğlu şöyle devam etti:
"Hocamızın Müslümanlığa davet konusunda çok büyük emekleri var. Dünyanın birçok noktasında çok kişinin Müslüman olarak kurtuluşa ermesine sebep oldu. Hatta ailesi Türkiye'de olmasına karşın 'Ben 80 yaşında da olsam yine Kore'ye gideceğim. Her gün orada birilerinin Müslüman oluşunu görmeyi ömrüm boyunca istiyorum ve elimden geleni yapacağım. Ayrıca Türkiye dünyada Müslümanlığın önemli bir noktasıdır' ifadeleri hepimizi duygulandırdı. O yaşına rağmen nasıl azimli olduğu ve ülkemiz hakkındaki görüşleri gerçekten bizim için çok değerliydi."

Erkal Erdoğan/HABER VAKTİM

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.